Putopisno predavanje "Od mora do vrha - Maroko 2015." u srijedu u Galeriji

U okviru suradnje Gradske knjižnice Pregrada i HPD-a Kunagora, u srijedu 13. veljače 2019. godine s početkom u 18 sati u prostoru Galerije Muzeja održat će se foto-prezentacija i putopisno predavanje „Od mora do vrha – Maroko 2015“ Mateja Perkova.

Koprivnički putopisac Matej Perkov govorit će o prvoj hrvatskoj ekspediciji "od mora do vrha", kada je upoznao ljepote Maroka uspinjući se na najviši vrh sjeverne Afrike Toubkal (4167m) startajući od obale Atlantskog oceana. U sklopu ekspedicije koja je trajala mjesec dana popeo se na još nekoliko izazovnih visokih vrhova u masivu centralnog gorja Atlas, a mladi visokogorac posjetio je i marokanska urbana središta Marakesh, romantičnu Casablancu i prijestolnicu Rabat. Zanimljivo predavanje o jedinstvenoj ekspediciji popraćeno je brojnim lijepim fotografijama koja nastoje publici približiti šarenilo Maroka i ljepotu najatraktivnije afričke planine koja razdvaja Mediteran i Saharu.

U sklopu predavanja bit će i predstavljena i Perkovljeva nova knjiga „Želim dotaknuti nebo“. U njoj se, na 300-injak stranica uz mnoštvo zanimljivih fotografija, autor potrudio ispričati svoje viđenje planinske romantike. Uz opise svojih uspona Matej Perkov također samokritički sagledava svoje odluke, razmišljajući o emocionalnom i duhovnom spajanju s planinom. Ljubitelji putopisa s tematikom planinarstva i outdoor sportova uživat će u ovom štivu koje će ih ponukati da razmisle o svemu onom što će ih obogatiti svaki put kada odluče svoje vrijeme provesti u prirodi.