Čestitka povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske

U ime gradonačelnika, zamjenika gradonačelnika, Gradskog vijeća grada Pregrade i gradske uprave svim stanovnicima grada Pregrade upućujemo iskrene čestitke povodom obilježavanja Dana Neovisnosti Republike Hrvatske.

8. listopada u Hrvatskoj se kao državni blagdan obilježava Dan neovisnosti u sjećanje na dan kada je Sabor Republike Hrvatske 1991. godine jednoglasno donio Odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom SFRJ.

Obilježavajući ovaj značajni datum naše suvremene povijesti odajemo počast svima onima koji su za Hrvatsku položili svoje živote, te izražavamo naše poštovanje svima koji su patili, borili se i žrtvovali za slobodu, samostalnost i demokraciju. Zahvaljujući njima, danas smo u prilici živjeti u svojoj zemlji - zemlji predanoj provođenju svakodnevnih napora za stvaranje ljepše i uspješnije socijalne i ekonomske budućnosti svih njenih građana.

Danas 7. listopada 2015. godine gradonačelnik Grada Pregrade Marko Vešligaj i zamjenik gradonačelnika Ivan Škrinjar, polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod Centralnog križa na Gradskom groblju u Pregradi obilježili su Dan neovisnosti Republike Hrvatske.