ŽNK Pregrada odigrao finale Kupa Hrvatske

U subotu 06.06.2015. godine odigrano je u Gospiću finale ovogodišnjeg Kupa Hrvatske za nogometašice. Nakon 10 godina nogometašice ŽNK Pregrade ponovo su stigle do finala i na taj način ponovo se upisale u povijest ženskog nogometa u Hrvatskoj.
Ovoga puta u Gospiću susrele su se s prvakinjama, igračicama ŽNK Osijek, za razliku od prvog finala 2005. godine kada su im protivnice bile igračice ŽNK Dinamo Maksimira.  

Podršku pregradskim igračicama u Gospiću, osim navijača koji su tamo doputovali s igračicama, dali su i Stjepan Merkaš-Krojf, predsjednik NS KZŽ i član IO HNS-a, Marko Vešligaj, gradonačelnik grada Pregrade te Željko Kamenski predsjednik NK Pregrada.

Osječanke koje su  odigrale prvenstvo bez ijednog poraza ili nerješenog rezultata uz impresivnu gol razliku od +139 golova, zasluženo su pobjedile Pregračanke s 10-0 (5-0) te uz prvenstvo ovojile i Kup. 
Pregračankama će se i dogodine natjecati u 1. HNLŽ, a za sada im ostaje utjeha da su stigle do finala te je to veliki uspjeh za ovu ekipu koju uspješno vodi trener Boris Cesarec.

Dvije igračice ŽNK Pregrade , Petra Bračević i Stella Gorički dobile su poziv izbornice U-19 hrvatske ženske reprezentacije, dok je najbolja strelkinja kluba Andreja Šćukanec-Hopinski pozvana u A hrvatsku žensku reprezentaciju.