100% ZAGORSKO u Rijeci

Objavljeno Čet, 02/07/2015 - 12:36

Krapinsko-zagorska županija svoju veliku manifestaciju pod nazivom „100% ZAGORSKO“, koju već tradicionalno organizira na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, po drugi puta seli u Rijeku na Korzo. „100% ZAGORSKO“ je manifestacija prodajno-izložbenog karaktera na kojoj će biti izlagani poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, te proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije.

Izvorne proizvode Zagorja predstavljati će 56 izlagača, poljoprivrednih proizvođača, obrtnika, tvrtki, toplica, agroturizama, hotela, restorana, kulturnih ustanova i udruga. Na 46 izložbenih i prodajnih štandova, najbolje i najkvalitetnije proizvode sa zagorskih polja i pitomih brežuljaka prezentirat će povrćari, voćari, pčelari, proizvođači kupinovog vina i autohtonih sorti vina, bučinog ulje. Predstavljat će se i turistička zajednica i turističko-ugostiteljski objekti.

Građani Rijeke, ali i turisti koji u ovo vrijeme posjećuju Rijeku imat će priliku uživati i u bogatom kulturno-zabavnom programu u kojem sudjeluju naši KUD Pregrada, sekcija tamburaša sa solistima i Povijesna postrojba "Kostelska pištola – Keglevićeva straža Kostel". 
Svečano otvorenje manifestacije „100% ZAGORSKO“, bit će na Korzu u četvrtak, 02. srpnja 2015. godine s početkom u 20,00 sati, dok će izložbeno-prodajni sajam, također na Korzu, biti održan u petak, 03. srpnja 2015. godine od 08,00 do 20,00 sati. Riječani će zahvaljujući bogatim nagradama sponzora kroz nagradnu igru „Koliko poznajem Zagorje“ imati priliku dobiti vrijedne darove; wellness i spa rekreaciju te boravak u Zagorju uz vrhunske gastronomske užitke. Mi ćemo u Rijeci, kao i lani, najaviti našu manifestaciju "Branje grojzdja 2015".

Novosti

Brzi pristup