Branje grojzdja 2015.

U narednih 9 dana naš grad postat će domaćin raznih događaja i gostiju koji će nas uveseljavati, kulturno uzdizati, te slaviti sa nama 45. manifestaciju Branje grojzdja 2015. Grad Pregrada i TZ Grada Pregrade pozivaju sve građane/građanke grada Pregrade da budu dobri domaćini našim gostima i posjetiteljima, da kao i svake godine učinimo naše Branje grozdja kvalitetnom i uspješnom manifestacijom.

Ovim putem Grad Pregrada i TZ Grada Pregrade pozivaju Vas na tradicionalnu manifestaciju „Branje grojzdja Pregrada 2015.“ od 19. do 27. rujna 2015. godine. Očekuje vas bogata ugostiteljska ponuda i kulturno-zabavni program uz : CRNI RIBAR, PIPS, CHIPS & VIDEO CLIPS, BUMERANG, NAVIHANKE, KUMOVE, DADDY COOL, KMETE I KUDOVE.

Sve počinje u subotu 19. rujna, sportskim događajima odnosno nogometnom utakmicom veterana NK Pregrada i NK Metalac Zagreb u 15:00 sati. Nakon utakmice očekuje nas u 18:00 sati cross trčanje Pregrada 2015. U večernjim satima u prostorijama Gradske vijećnice zabavit će nas KUD Pregrada i KUD Sv. Ivan Vir svojim koncertom koji će održati uoči Branja Grojzdja 2015. 

Naše najmlađe razveselit će u 20:00 sati dječji disco koji će se održati u šatoru PZ Pregračanke, nakon čega će uslijediti zumba sa Mirjanom Maček.        

U nedjelju, 20. rujna u 15,00 sati u šatoru PZ Pregračanke održat će se „Ljudski čovječe, ne ljuti se“, dok će nas u večernje sate u prostoru dvorane OŠ Janka Leskovara (20:00 sati) KUD Pregrada razveseliti novom predstavom „Naša familija“. 

Ponedjeljak 21. rujna će obilježiti Sajam vinogradarske opreme i vinarstva, sa početkom u 8:30 sati. Sajam se ove godine održava drugu godinu zaredom kao odgovor na uočenu potrebu za specijaliziranim sajmom vinarstva na našem području. Sajam je organiziran od strane Grada Pregrade, Krapinsko- zagorske županije, Županijske gospodarske komore i TZ Pregrada pod pokroviteljstvom Ministarstva poduzetništva i obrta i Hrvatske obrtničke komore. Svoja vina i vinogradarsku opremu predstavit će ukupno 13 izlagača sa područja Krapinsko- zagorske županije i Občine Rogatec, čime je Sajam poprimio međunarodni karakter.

Poslovni uzlet 2015. održat će se u organizaciji Poslovnog dnevnika, Grada Pregrade i Krapinsko- zagorske županije, u ponedjeljak 21. rujna sa početkom u 10:00 sati. Riječ je o cjelodnevnoj edukativnoj manifestaciji na kojoj će se moći saznati sve o EU fondovima za ruralni razvoj te kako pametno plasirati poljoprivredne proizvode na tržištu. Saznat će te i kako do povoljnih kredita HBOR-a te kako napisati kreditni zahtjev koji će bankama biti neodoljiv. Na predavanju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost saznajte informacije o dostupnim sredstvima za projekte energetske učinkovitosti a na predavanju HEP-a naučite kako uštedjeti novac na računima za struju. Predavanja o poslovnom planiranju, aktualnim poticajima za investicije, financijskim instrumentima te izmjenama poreznog zakona moći će riješiti najveće dileme koje muče naše male i velike poduzetnike.

U večernjim satima (19:00 sati) u prostorijama Gradske vijećnice razveselit će nas svojim glazbenim notama polaznici Glazbene škole Pregrada.

U utorak 22. rujna, održat će se na Trgu Gospe Kunagorske u 18:00 sati Berbarije za mlade, dok će u  19:00 sati u prostorijama Galerije „Vinorela“  izložiti slike slikane vinom uz prezentaciju tehnike, a sve će zasladiti Udruga Kostelskih žena degustacijom kolača od grožđa.

U srijedu 23. rujna, u 18:00 sati u  prostorijama Galerije održat će se promocija časopisa Pregrada Info i biciklističke karte Zagorja, dok će istovremeno  na Trgu Gospe Kunagorske svoja vrata otvoriti  Vinarska kućica, sa odličnom ponudom domaćeg vina.

U četvrtak 24. rujna u popodnevnim satima (16:30 sati) NK Pregrada će ugostiti NK Desinić i NK Straže, dok će u 18:00 sati u prostorijama OŠ Janka Leskovara za sve ljubitelje šaha održati šahovska simultanka sa nekadašnjim prvakom Hrvatske. Caffe bar Ramona će u večernjim satima proslaviti svoju 25. godišnjicu te zagrijati atmosferu uz zvuk odličnog benda Daddy cool.

 Nakon pregršt predhodno navedenih događaja, slijedi nam vikend koji će oduševiti svojim programom kako naše najmlađe tako i one starije. U petak 25. rujna u ranim jutarnjim satima, u 9:00 sati,  krenut će od OŠ Janka Leskovara dječja biciklijada, dok će se u 13:00 sati održati tradicionalne Pregradske dječje berbarije. Pregradske dječje berbarije igre su djece predškolske dobi osmišljene na temu jesenskih radova našega kraja. Ove godine grad Pregrada će ugostiti rekordan broj od 17 dječjih vrtića, uključujući Zagreb, cijelu Krapinsko- zagorsku županiju, i Rogašku Slatinu iz Slovenije, čime će naše dječje berbarije poprimiti međunarodni karakter. Ove godine održavaju se 18. po redu Pregradske dječje berbarije, a ujedno je 18 vrtića koji će sudjelovati u igrama.

U 13:00 sati održat će se svečano otvorenje Područne škole Stipernica. Projekt izgradnje  Područne škole Stipernica započeo je 2006. godine, te ove godine sa oduševljenjem dovršen. Cilj ovog projekta je revitalizacija slabije razvijenog seoskog područja kroz dostupnost osnovnoškolskog obrazovanja. U područnoj školi Stipernica provodit će se nastava od I. do IV. razreda osnovne škole. Građevina je projektirana u skladu sa brojem školske djece u upisnom području škole, uz mogućnost preuzimanja učenika susjedne manje područne škole. Očekivani rezultat je podizanje kvalitete života na selu i povećana dostupnost obrazovanja.

U 18:00 sati na nogometnom igralištu održat će se Kup mjesnih odbora grada Pregrade. Istovremeno će na Trgu Gospe Kunagorske započeti tradicijski sajam.

U 18.00 sati na Trgu Gospe Kunagorske održat će se svečano otvorenje 45. Manifestacije Branje grojzdja 2015., uz koncert Kmeta i KUD-a Pregrada. KUD Pregrada predstavit će u 19:30 sati svoj CD „Dotekni dušu“ uz goste; Kmeti, ŽVA Sotelie, Adalbert Turner, Juci, Olena Hryazyeva Ciglenjak, Aljoša Mutić, Branko Greblički Ventek, Krunoslav Jazbec. U dvorištu obitelji Kantoci u 19:00 sati održat će se izložba slika, dok će nas svojom glazbom na raznim lokacijama zabaviti: CRNI RIBAR, PIPS, CHIPS & VIDEO CLIPS, KUMOVI I SAVSKI VALOVI.

 Subota 26. rujna započet će sa gađanjem glinenih golubova u 9:00 sati na Kunagori, u 10:00 u OŠ Janka Leskovara započeti će cjelodnevna izložba malih životinja, a restoran Zagorac će ponovno ugostiti šahiste koji će održati šahovski turnir sa početkom u 10:00 sati. U 15:00 sati će se održati sada već tradicionalna MOTO-ALKA, dok će nogometaši mjesnih odbora nastaviti KUP u 18:00 sati.

Na Trgu Gospe Kunagorske će se u 18:00 sati održati program za djecu i odrasle plesnog studija DIV iz Pregrade, uz gostovanje Glazbene škole Pregrada i studia DIV iz Krapine. Istovremeno će trajati i tradicijski sajam. Glazbeni ugođaj stvorit će Optimisti Zagorja, grupa Foršus, Street Gig uz The Leftovers i Tapatafko, Bumerang i Navihanke.

U nedjelju 27.rujna održat će se na jezeru Gorica sa početkom u 7:00 sati ujutro natjecanje u ribolovu, u 8:30 započet će planinarski pohod, a u šatoru PZ Pregračanka atmosferu će već u jutarnjim satima zagrijati  grupa „Šarmeri“.

U 11:00 sati na Trgu Gospe Kunagorske započet će Središnja svečanost Branja grojzdja 2015. godine „Povorka beračica i berača“ uz nastupe grupe Kmeti, Kud Pregrada, Glazbene škole Pregrada, Etno udruge Zipka Kumrovec, Folklornu skupinu KD Anton Stefanciosa Rogatec, KUD „Sloga“ Bapska, AKUD Gornje Jesenje, Ljudske pevke društva kmečkih žena Suha krajina Žužemberk. U 16:00 sati u crkvi Uznesenja BDM Pregrada održat će se županijski susret zborova.

 

Svakodnevne događaje možete pratiti na :

fotobranje.pregrada.info - fotografije sa manifestacije

uzivo.pregrada.info – prijenos uživo manifestacije

Muzej dr. Zlatko Dragutin Tudjina

Crkva Pohoda BDM Vinagora i Crkva Kraljice mira Marinci