Branje grojzdja Pregrada 2015.

Nakon Sajma vinogradarske opreme i vinarstva i Poslovnog uzleta u ponedjeljak usljedio je tjedan kulture i zabavnih događanja. Večer nakon poslovnih događaja začinila je Glazbena škola svojim tradicionalnim koncertom u Vijećnici. Na repertoaru su bila djela Cofalika, Haydna, Derbenka i ostalih majstora, a polaznici škole svirali su na harmonici, flauti, gitari i klaviru. 
Utorak su obilježile tzv. "Berbarije za one malo starije". Dječji vrtić Naša radost već godinama održava igre za vrtićki uzrast Pregradske berbarije, igre osmišljene na osnovi težačkih radova, a od prošle godine one se održavaju za djecu školskog uzrasta. Ove godine imale su posebnu notu, družile su se i natjecale ekipe sastavljene isključivo od polaznika područnih škola i to na način da su bili međusobno pomješani. Natjecali su se Crveni lavovi, Bijele zebre i Plavi medvjedi, a svi zajedno proslavili su uspjeh slatkišima. Večer je protekla u znaku vina i umjetnosti. U organizaciji Gradske knjižnice u Galeriji je gostovao profesor Likovne akademije, gospodin Ivica Kiš te nam predstavio tehniku vinorel – slike slikane crnim vinom. Profesor je prisutnima pokazao tehniku, a za tu prigodu vino – predikatni Cabernet Sauvignon donirao je gospodin Josip Cvek dok je Udruga kostelskih žena priredila pravo slavlje za nepce – kolače od grožda.
U srijedu Pregrada.info predstavila je 14. izdanje svog lista posvećenog Branju grojzdja, a na gradskom trgu otvorila se tradicionalna vinarska kućica udruge Dobra kaplica. 
Četvrtak je rezerviran za sportska događanja te veliku obljetnicu Ramone uz dobru zabavu jer upravo četvrtkom naš se grad pretvara u pješačku zonu koja veseljem ispuni svaki kutak centra grada sve do nedjelje!