Branje grojzdja vikend 19.-20.09.2015.

45. manifestacija Branje grojzdja počela je u subotu 19. rujna, sportskim događajima odnosno nogometnom utakmicom veterana NK Pregrada i NK Metalac Zagreb te iznimno posjećenim cross trčanjem Pregrada 2015. Nakon sportskih događanja, KUD Pregrada izveo je koncert tamburaša sa solistima Milkom Peer i Lucijom Belošević, folklorna sekcija izvela je splet plesova, a najstarije članice KUD-a ponjele su modnu reviju kostima kroz 30 godina postojanja KUD-a. Najmlađi su se navečer veselili u šatoru PZ Pregračanke na dječjem discu uz uvijek atraktivan i zabavan program zumbe sa Marijanom Maček.
U nedjelju u šatoru PZ Pregračanke održao se „Ljudski čovječe, ne ljuti se“, dok je nedjelja navečer bila rezervirana za dramsku sekciju KUD-a Pregrada. Dugo očekivana nova predstava "Naša familija" ispunila je sportsku dvoranu OŠ Janka Leskovara do posljednjeg mjesta.
Ponedjeljak je rezerviran za poslovno-edukacijska zbivanja. U jutarnjim satima otvoren je Sajam vinogradarske opreme i vinarstva. Sajam je organiziran od strane Grada Pregrade, Krapinsko- zagorske županije, Županijske gospodarske komore i TZ Pregrada pod pokroviteljstvom Ministarstva poduzetništva i obrta i Hrvatske obrtničke komore. Svoja vina i vinogradarsku opremu predstavljaju ukupno 13 izlagača sa područja Krapinsko- zagorske županije i Občine Rogatec, čime je Sajam poprimio međunarodni karakter. 
Poslovni uzlet 2015. održava se u organizaciji Poslovnog dnevnika, Grada Pregrade i Krapinsko- zagorske županije. Riječ je o cjelodnevnoj edukativnoj manifestaciji na kojoj se može saznati sve o EU fondovima za ruralni razvoj te kako pametno plasirati poljoprivredne proizvode na tržištu. Predavanja o poslovnom planiranju, aktualnim poticajima za investicije, financijskim instrumentima te izmjenama poreznog zakona moći će riješiti najveće dileme koje muče naše male i velike poduzetnike.
U večernjim satima (19:00 sati) u prostorijama Gradske vijećnice razveselit će nas svojim glazbenim notama polaznici Glazbene škole Pregrada.