Brojna događanja pred Dan grada Pregrade

Ovaj tjedan donosi nam brojna događanja u okviru programa „Proljeće u Pregradi“. Tako je danas u Gradskoj knjižnici u Pregradi povodom Noći knjige organizirana radionica za djecu predškolske dobi pod nazivom „Ti i ja zajedno“, dok je za učenike 5. do 8. razreda održan program „Escape room“.  Navečer u 19 sati u knjižnicu stiže Triko cirkus teatar s interaktivnom predstavom za djecu „Vita i zmaj“. Sutra pregradski dječji vrtić organizira Dan otvorenih vrata uz pričaonicu „Kaj se jelo vu zagorkoj hiži na Vuzem“, likovne radionice te karaoke za najmlađe, a u večernjim satima u Galeriji Muzeja otvara se izložba radova akademskog slikara Tihomira Lončara, rodom s Vinagore. Otvorenje će biti održano u 19 sati.

U četvrtak 25. travnja na igralištu kod Dječjeg vrtića odigrat će se humanitarna nogometna utakmica djece i odraslih, dok je petak 26. travnja rezerviran za „Mlade u centru“ i završnu konferenciju na kojoj će biti predstavljeni rezultati ovog projekta financiranog iz Erasmus + programa.

I ove godine Pregrada se pridružuje globalnoj akciji i najvećem ekološkom projektu Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš. Akcija čišćenja održat će se u subotu 27. travnja na koritu Kosteljine, na relaciji od mosta kod starog „OKIROTA“ (tzv. Sutjeska), pa do Područne škole Kostel. Okupljanje volontera započinje na gradskom trgu u 10 sati odakle se kreće prema navedenoj lokaciji, a nakon akcije nastavlja se druženje na Kunagori gdje se održava natjecanje u pripremi kotlovine.

Istoga dana u 12 sati u Srednjoj školi Pregrada održava se 6. Državno prvenstvo mažoretkinja Hrvatskog udruženja mažoret timova. Sudjelovat će 500-tinjak mažoretkinja iz 15 timova, a dolaze iz raznih krajeva Hrvatske. Navečer u 18 sati u Gradskoj kavani održat će se koncert Klape Kmeti.