Čestitka u prigodi završetka školske godine 2021./2022.

Objavljeno Pet, 17/06/2022 - 13:58
osmaši

Kraj je još jedne školske te je tim povodom OŠ Janka Leskovara u petak 17. lipnja 2022. organizirala piknik sa sportskim aktivnostima. Ujedno je to bila i prilika za oproštaj od osmaša.

Okupljene školarce pozdravio je gradonačelnik Marko Vešligaj s čestitkom za uspjeh u još jednoj godini. Gradonačelnik je također podijelio medalje učenicima i učenicama koji su bili najbolji u odbojci i nogometu.

Iako nije osnivač škola, Grad Pregrada kontinuirano nastoji dati podršku osnovnom i srednjoškolskom obrazovanju. Tako izdvaja sredstva za sudjelovanje učenika i učenica na Novigradskom proljeću, matematičkom natjecanju Klokan bez granica, matematičkom natjecanju Mathema te NTC kampu za darovite učenike u Radoboju.

Za unaprjeđenje školskih programa Srednje škole Pregrada Grad je izdvojio 15 tisuća kuna te je osigurao besplatno korištenje aplikacije ePripreme za učenike maturante srednje škole uz sufinanciranje Krapinsko-zagorske županije. Također su izdvojena sredstva za izradu projektne dokumentacije i troškovnika za preuređenje školske knjižnice i uređenja predvorja na katu centralne Osnovne škola Janka Leskovara, a Grad je sufinancirao i akciju „Program prometne kulture za najmlađe“ za učenike 2. razreda osnovnih škola (JUMICAR 2022. godine) te predstavu „Radionica sreće za učenike 1.- 4. razreda. Nabavljena je i košarkaška ploča s košem za sportsko igralište PŠ Vinagora, a Grad je sufinancirao i sudjelovanje učenika na izvanučioničkoj nastavi u Zagrebu.

Vrijedi napomenuti kako su na 8. sjednici Gradskog vijeća donesene II. izmjene i dopune kojim se povećavaju iznosi nagrada za izvanredna postignuća učenika te su uvedene nove kategorije nagrada za učenike koji su s 5,0 završili svoje školovanje.

Novosti

Brzi pristup