Dan antifašističke borbe

Poštovani sugrađani,

U ime gradonačelnika, zamjenika gradonačelnika, Gradskog vijeća grada Pregrade i gradske uprave svim stanovnicima grada Pregrade upućujemo čestitku  povodom  Dana antifašističke borbe.

Grad Pregrada je  ponosan na svoju antifašističku tradiciju, i mnoge hrabre borce i pojedince koji su u borbi, a kasnije i u miru upravo na temeljima antifašizma gradili budućnost i njegovali ideje mira, tolerancije i razvoja našeg grada.

Antifašistički pokret uvelike je odredio demokratsku budućnost moderne Europe, te je  uloga antifašizma u novijoj europskoj povijesti iznimno važna. Antifašizam se nalazi u temeljima hrvatske državnosti i suvremene Europe, održavajući današnje temeljne društvene vrijednosti; demokraciju, vladavinu prava i slobodu pojedinca.

Povodom Dana antifašističke borbe predstavnici Grada Pregrade, Udruge antifašističkih boraca Grada Pregrade, Općine Desinić i Huma na Sutli će u subotu 20.06.2015 svečano položiti vijence na spomen obilježja na Gradskom groblju u Pregradi 10,00 sati ujutro, te ispred spomenika žrtava fašizma u Marincima i na Vinagori ispred nadgrobnog spomenika narodnog heroja Josipa Jutriše Janka.

Novosti

Brzi pristup