Grad Pregrada- prijatelj djece dobio Pohvalu za Naj-akciju

Objavljeno Sri, 25/11/2015 - 08:23

U organizaciji Središnjeg koordinacijskog odbora akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ u petak 20.11.2015. na Dan Konvencije UN-a o pravima djeteta, u Starogradskoj vijećnici Skupštine Grada Zagreba održano je godišnje Savjetovanje koordinatora akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“. Na Savjetovanju su se okupili brojni predstavnici iz gradova i općina koji sudjeluju u Akciji, predstavnici državnih, gradskih i općinskih tijela, ureda i ustanova,  te djeca iz Dječjih vijeća i Dječjih foruma koji provode i podupiru ovaj program u Republici Hrvatskoj.

U svečanom dijelu Savjetovanja podijeljene su Povelje i Pohvale gradovima i općinama za najuspješnije Naj-akcije u 2015. godini. Naj-akcije su projekti osmišljeni, organizirani i provedeni od strane djece, usmjereni na poboljšanje života djece u lokalnoj zajednici.

Grad Pregrada prijatelj djece dobio je Pohvalu za humanitarnu akciju pod nazivom "Za našu djecu". Susretu su nazočili predsjednica Društva "Naša djeca" Grada Pregrade Snježana Leskovar, voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Jasna Vnuk, dječji gradonačelnik Leo Filipčić te predstavnik Dječjeg gradskog vijeća Marin Mikulaš.

Novosti

Brzi pristup