Grad Pregrada uključio se u akciju "Zasadi drvo, ne budi panj"

Grad Pregrada priključio se građanskoj inicijativi Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj 25.-27.10.2019.

Na inicijativu Mjesnog odbora Pregrada te uz pomoć vrijednih ruku nekolicine građana, gradskog društva Niskogradnja Pregrada i gradonačelnika Marka Vešligaja, u subotu 26. listopada 2019. posađeno je 15 sadnica japanske trešnje, crvenog kestena, klena i američkog likvidambara na tri lokacije u centru grada.

Također, učenici i učenice OŠ Janka Leskovara, Pregrada dobili su 14 sadnica od Hrvatskih šuma te gosp. Marija Kanjuha, od čega su u petak 25. listopada u školskom dvorištu centralne škole posadili njih devet, dok su ostatak posadile područne škole.

Građanska inicijativa „Dani kolektivne sadnje drveća“ pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi drvo i na taj način doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena. Cilj je potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da samostalno ili u suradnji sa svojim lokalnim jedinicama samouprave u tri dana diljem Hrvatske na privatnim i javnim površinama zasade što više stabala kako bi doprinijeli ozelenjivanju svojih životnih sredina i time istaknuli važnosti i brojne dobrobiti drveća i zelenila, osobito u urbaniziranim sredinama.

Zahvaljujemo svima koji su se uključili u akciju Zasadi drvo, ne budi panj!