Gradsko vijeće usvojilo Izvješće o radu Savjeta mladih za 2021. godinu

Objavljeno Pon, 20/06/2022 - 12:29
Gradsko vijeće

Gradski savjet mladih Grada Pregrade osnovan je kao savjetodavno tijelo Grada koje promiče i zagovara prava, potrebe i interese mladih. Program rada Savjeta mladih obuhvaća pet programskih područja: podupiranje i promicanje neformalnog, izvaninstitucionalnog i cjeloživotnog obrazovanja mladih, unaprjeđenje perspektive za zapošljavanje i samozapošljavanje mladih na području grada i županije, stvaranje infrastrukturnih i institucionalnih uvjeta za kvalitetno provođenje slobodnog vremena te kulturnih aktivnosti mladih, poticanje aktivnog sudjelovanja mladih u društvenom i političkom životu grada te promoviranje i podupiranje zdravih stilova života mladih.

U 2021. godini Savjet mladih aktivno je sudjelovao u provođenju projekta Uzmi pare i napravi nešto za mlade uključivanjem u organizaciju radionica i provedbu izbora za najbolji projekt te su i sami bili među predlagateljima ideja. U sklopu manifestacije Branje grojzdja članovi Savjeta mladih organizirali su moto alku, a bili su uključeni i u organizaciju 10. po redu glazbenog festivala Street GIG.

Predsjednica Savjeta mladih Grada Pregrade Veronika Gajšak i član Savjeta mladih Karlo Pasariček zajedno s gradonačelnikom Markom Vešligajem sudjelovali su od 15. do 17. listopada 2021. na 5. Nacionalnoj konferenciji savjeta mladih u Dubrovniku, koju su organizirali Udruga gradova u RH, Grad Dubrovnik i Savjet mladih Grada Dubrovnika, gdje su na temelju primjera dobre prakse, iznjedrili rješenja koja bi se mogla provesti u Pregradi. Tako su kao značajan problem uočili nepostojanje zdravstvenog savjetovališta za mlade, zbog čega mladi u Pregradi nemaju adekvatan pristup informacijama o seksualnom i reproduktivnom zdravlju te su dogovorili predavanja i radionice na navedenu tematiku koja su realizirana u 2022. godini. U dogovoru s Gradskom upravom osigurana su i sredstva za postavljanje informativnih displeja u javnim gradskim prostorijama, gdje se okuplja veći broj mladih, što se također planira realizirati u ovoj godini.

Inače, Savjet mladih Grada Pregrade čine Veronika Gajšak, Josip Kolenko, Zvonimir Gretić, Hrvoje Novak i Karlo Pasariček.

Novosti

Brzi pristup