LAG-u ZAGORJE - SUTLA DODIJELJENA SREDSTVA U VISINI OD 482.922,10 HRK

Uspjeh je postigla i druga Lokalna akcijska grupa u Krapinsko - Zagorskoj županiji. LAG – u ZAGORJE - SUTLA  odobrena su sredstva iz Programa ruralnog razvoja 2014. – 2020.  Podmjera 19.1. Pripremna pomoć u visini od 482.922,10 HRK.  
Predsjednik MARKO VEŠLIGAJ, gradonačelnik grada Pregrade, izrazio je veliko zadovoljstvo dobivenom Odlukom i ističe da se ovdje pokazala složnost javnog, civilnog i gospodarskog sektora oko temeljnih razvojnih ciljeva ovog kraja. 
 „Uz iznimno velik trud i pomoć Zagorske razvojne agencije osigurali smo maksimalan iznos s obzirom na veličinu LAG-a. Temeljem tri kriterija definiranih natječajem - broja stanovnika područja LAG-a, broja JLS-a i strukture zastupljenosti sektora u upravljačkoj strukturi LAG-a ZAGORJE – SUTLA  osiguran je  iznos od gotovo 64 tisuće eura. Ova sredstva su iznimno važna za daljnji kvalitetan razvoj naših ruralnih područja, edukaciju stanovništva s područja LAG-a, izgradnju kapaciteta zaposlenika i  izradu Lokalne razvojne strategije koja je jedna od najvažnijih alata za povlačenja sredstava. Još jednom želim pozvati sve zainteresirane da se priključe radu LAG-a te da zajedno koristimo mogućnosti koje su nam raspolaganju i kreiramo kvalitetno razvoj našeg kraja uz pomoć sredstva EU. Veliki posao je pred nama jer imamo godinu dana da provedemo aktivnosti, a sljedeći korak je osiguranje sredstava putem Podmjere 19.2.  Programa ruralnoga razvoja 2014. - 2020. za naše razvojne projekte s područja koje obuhvaća LAG Zagorje- Sutla. Uz kvalitetnog partnera kao što je Zagorska razvojna agencija i naše članstvo,  ne sumnjamo u uspjeh.“
Lokalna akcijska grupa ZAGORJE – SUTLA u ovom trenutku obuhvaća ukupno 11 jedinica lokalne samouprave na  površini većoj od 439 km2 s više od 49 tisuća stanovnika (Pregrada, Klanjec, Zabok, Sveti Križ Začretje, Krapinske Toplice, Kraljevec na Sutli, Hum na Sutli, Desinić, Kumrovec, Tuhelj, Zagorska Sela), što su ujedno i bili kriteriji za visinu odobrenih sredstava.