Noć knjige u Gradskoj knjižnici Pregrada

Manifestacija Noć knjige, koja već osmu godinu zaredom tematizira knjigu i popularizira čitanje, održat će se 23. travnja u povodu Međunarodnog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige.

U manifestaciju se i ove godine uključuje Gradska knjižnica Pregrada bogatim programom za djecu. Tako će se u prijepodnevnim satima u knjižnici održati pričaonica i likovna radionica uz slikovnicu-bojanku u okviru projekta ''Ti i ja zajedno!'' kojeg provodi Dječji vrtić ''Naša radost'' u sklopu Operativnog programa ''Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.'' Događanje je namijenjeno djeci predškolskog uzrasta.

U podne je vrijeme za Escape room i igranje detektiva za djecu od 10 do 14 godina. Čeka vas mozganje, dekodiranje i traženje rješenja koja vas vode do slatkog cijlja. 

U večernjim satima knjižnicu će posjetiti Triko cirkus teatar, s interaktivnom predstavom za djecu „Vita i zmaj'', radionicom žongliranja i plesom s vatrenim lepezama.

Organizatori događanja jesu Gradska knjižnica Pregrada, Grad Pregrada, Muzej grada Pregrade, Dječji vrtić ''Naša radost'' i Osnovna škola Janka Leskovara.

Radno vrijeme knjižnice tog dana bit će od 8 do 15 sati te od 18 do 21 sat.