Održana 9. Obrtnička noć Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić

U restoranu As u Pregradi održana je deveta Obrtnička noć Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić koji su tom prilikom proslavili 40. obljetnicu postojanja.

Na svečanosti su članovima inicijativnog odbora za osnivanje Udruženja obrtnika te svim dosadašnjim predsjednicima Udruženja u prethodnim mandatima uručena priznanja, a prigodna priznanja dodijeljena su i obrtnicima koji su obilježili 20, 25, 30 i 35 godina rada u obrtu, kao i obrtima u nasljeđu. Priznanja za 20 godina obrta primili su Boris Gajšak, Zlatko Leskovar, Bojan Podhraški, Bojan Kic, Lidija Božiček, Davorka Večerić, Aojz Lupinski, Jože Škrabl, Zdravko Bračun i Velimir Koprivnjak, za 25 godina Vesna Kramarić, Mladen Rebić, Franjo Lugarić, Sonja Špoljar, Sonja Hajdinjak, Ivica Juričan, Marjan Bračun, Marijan Večerić, Slavko Glas, Zoran Bušac i Branimir Grofelnik, za 30 godina Damir Lovrenčić, Zlatko Juriško, Ivan Horvat, Dario Škrabl, Dragutin Ogrizek i Darko Zagvozda, za 35 godina Ismaili Nedžibi te za 55 godina obiteljskog obrta u nasljeđu Stanislav Večerić. Za poseban doprinos u organizaciji rada Udruženja i promicanje obrtništva priznanja su primili i svi dosadašnji predsjednici Ivan Špiljak, Ivo Nauković, Milan Burić i Vlado Večerić.

Gost svečanosti bio je gradonačelnik Marko Vešligaj, koji je čestitao Udruženju na 40 godina rada. Govoreći o razvoju obrtništva, gradonačelnik je istaknuo kako je Pregrada između dva svjetska rata bila najjače obrtničko središte te da je obrtništvo bitan dio gospodarstva jer čini lakšim i ugodnijim život stanovništva u ruralnim područjima i manjim gradovima te omogućava samozapošljavanje i otvaranje novih radnih mjesta. Također je napomenuo da Grad Pregrada kroz razne programe pomaže gospodarstvenicima na području grada, a dotaknuo se i ukidanja ispostave Porezne uprave u Pregradi kojom se otežava poslovanje za 268 obrta s područja Pregrade, Huma na Sutli i Desinića.

Obrtničkoj noći prisustvovali su i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić, načelnik općine Desinić Zvonko Škreblin, načelnik općine Hum na Sutli Zvonko Jutriša, glavna tajnica Hrvatske obrtničke komore Violeta Jelić, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško, zamjenica gradonačelnika Pregrade Gordana Križanec Ružić, članovi drugih međuopćinskih udruženja iz Krapinsko-zagorske županije, kao i umirovljeni obrtnici.