Održan treći međunarodni sastanak partnera na projektu StedNET u okviru programa Europa za građane

Objavljeno Čet, 24/03/2022 - 08:41
fra

Od 14. do 16. ožujka 2022. održan je međunarodni sastanak partnera na projektu "Small Town European Debates Network" u okviru programa Europa za građane. Predstavnici osam organizacija iz šest zemalja sastali su se u francuskom gradu Pluoec L'Hermitage kako bi raspravljali o tome kako zadržati mlade u malim gradovima i (p)ostati poželjnim mjestom za život.

Sastanak je održan u hibridnom obliku, što znači da je dio partnera sudjelovao uživo, dok se dio partnera javilo digitalnim putem. Prvoga dana partneri su predstavili rezultate s provedenih lokalnih debata na temu politika za mlade u svojim zajednicama te su razgovarali o izazovima s kojima se suočavaju u navedenom području, dok su drugoga dana imali priliku upoznati se s praksom rada s mladima u partnerskom gradu Ploeuc L'Hermitage.

Mogli smo primijetiti da, iako živimo u različitim zemljama, susrećemo se s istim izazovima, a jedan od najvećih izazova mladih u ruralnim i udaljenim područjima zapravo se odnosi na ostvarivanje jednakih mogućnosti u kontekstu osobnog i profesionalnog razvoja.

Komunikacija i suradnja treba biti temelj rada s mladima, a naša je zadaća raditi na aktivnostima usmjerenima na poboljšanje položaja mladih i njihovo aktivno sudjelovanje u društvu, posebice kroz uključivanje u procese donošenja odluka.

U ime Grada Pregrade na sastanku su sudjelovali gradonačelnik Marko Vešligaj i voditeljica projekta Petra Vdović, dok je drugu partnersku organizaciju iz Hrvatske LAG Zagorje-Sutla predstavljao Hrvoje Novak.

Cilj projekta je stvoriti mrežu malih, pametnih, zelenih i inovativnih gradova u europskim ruralnim područjima gradova. Projekt financira Europska unija.

Novosti

Brzi pristup