Otvoren 7. mljekomat u Krapinsko- zagorskoj županiji

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i gradonačelnik Grada Pregrade Marko Vešligaj prisustvovali su u Pregradi u petak, 24. srpnja 2015. godine otvaranju mljekomata Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Tušak  iz Općine Tuhelj. Mljekomat je otvoren u ispred zgrade PZ Pregračanke, S. Radića 12, Pregrada.

Zapremina je 150 litara, a prvo punjenje financirala je Krapinsko-zagorska županija, pa građani imaju priliku za besplatnu degustaciju svježeg domaćeg mlijeka

Za nabavku mljekomata Krapinsko-zagorska županija dosad je poljoprivrednicima dodijelila 120.000,00 kuna te će i nadalje poticati otvaranje mljekomata, s obzirom da u tome vidi održivost poljoprivrednih gospodarstava u Zagorju.

Na području Krapinsko-zagorske županije dosad je otvoreno 6 mljekomata. (dva u Krapini te po jedan u Zaboku, Zlataru, Bedekovčini i Donjoj Stubici). Mljekomat PG-a Kiseljak prvi je mljekomat kojeg su poljoprivrednici sa područja Krapinsko-zagorske županije postavili na području grada Zagreba.

Otvaranju mljekomata Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Tušak  iz Općine Tuhelj  prisustvovali su osim župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara i zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek-Jambrek , pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo poljoprivredu, promet, komunalnu infrastrukturu i EU fondove Sanja Mihovilić, zamjenik načelnika Općine Tuhelj Mladen Hercigonja te predsjednik i članovi Gradskog vijeća Grada Pregrade.