Pregrada uživo - pogledajte Pregradu uživo putem interneta

uzivo.pregrada.hr

Manifestacija "Branje grojzdja" ove godine obilježava 45. godišnjicu. Ono čime se Grad Pregrada uvijek može dičiti je snaga ljudi i njihova ljubav prema vlastitom gradu. Prije nekoliko godina zaživjela je tako web stranica branjegrojzdja.pregrada.hr isključivo trudom i radom volontera. Web stranicu slijedilo je fotobranje.pregrada.info na kojoj se mogu pratiti fotografije s manifestacije; kao i na FB stranici "Fotkajmo branje". Prošle godine priča je nagodrađena projektom live-stream; manifestaciju je tako bilo moguće pratiti i on-line. 
Kako ne bi sve ostalo samo na praćenju manifestacije, pobrinuo se tim Ultime. Projekt postavljanja automatske meteorološke postaje koji su proveli udruga Pregrada.info i Osnovna škola Janka Leskovara proširen je u travnju. Tada je postavljena kamera spojena na internetsku stranicu, na kojoj su bili dostupni i meteorološki podaci. Kamere su sada postavljene na dodatne tri lokacije: Ulicu Stjepana Radića, Muzej Grada Pregrade te Kunagoru.
Od danas u našem gradu možete uživo pratiti gradska zbivanja 0-24 putem interneta sa 4 lokacije na internetskoj stranici uzivo.pregrada.hr. Na internet stranici su uz sliku dostupne i informacije o trenutnim vremenskim prilikama i vremenskoj prognozi. Kamere ostaju trajno postavljenje i nakon manifestacije "Branje grojzdja". Osim što služe kao turistička promocija našeg grada, od koristi su i čitavoj lokalnoj zajednici. 

Projekt je u cijelosti financiran kroz sponzorstva. Zahvaljujemo se timu Ultima, udruzi Pregrada info i  Etimu na provođenju projekta. Zahvaljujemo se Kiku, Niskogradnji i Planinarskom društvu "Kunagora" na suradnji i spremnosti da nam ustupe prostor, internet vezu i napajanje za kamere.