Radi najavljenog lošeg vremena, Večer znanosti seli u OŠ Janka Leskovara

Radi najavljenog lošeg vremena, Večer znanosti ipak se neće održati na Trgu Gospe Kunagorske kako je bilo planirano, nego se premješta u sportsku dvoranu OŠ Janka Leskovara u Pregradi.

Podsjetimo, OŠ Janka Leskovara po četvrti put organizira Večer znanosti u petak 5. travnja od 17 sati. Radi se o zabavnom i edukativnom projektu, kojim se nastoji popularizirati znanost i potaknuti učenike i sve zainteresirane na istraživanje svijeta koji nas okružuje. Večer znanosti nudi efektne pokuse, zanimljive znanstvene činjenice, predavanje i kviz.

Na Večeri znanosti istraživačke točke, osim pregradskih učenika, imat će i učenici OŠ Viktora Kovačića iz Huma na Sutli te polaznici DV Naša radost. Posebnost ovogodišnje Večeri znanosti su radionice Znanstvenog edukativno-zabavnog centra (ZEZ), istraživačke točke udruge e-STUDENT i radionica Agronomskog fakulteta. Uz to, moći će se slušati predavanje o urbanom biovrtlarstvu, također u OŠ Janka Leskovara, koje će održati prof. dr. sc. Tanja Gotlin Čuljak s Agronomskog fakulteta. Znanje stečeno na predavanjima i istraživačkim točkama provjerit će se u kvizu u kojem će moći sudjelovati i publika.

Raspored aktivnosti:

OŠ JANKA LESKOVARA

17:00 - 20:00 Znanstvene radionice

18:15 Urbano biovrtlarstvo

20:15 Kviz