Sastanak gradonačelnika Vešligaja s Dječjim gradskim vijećem

Objavljeno Čet, 06/10/2022 - 08:32
Dječja gradonačelnica s gradonačelnikom

U Gradskoj vijećnici u Pregradi u srijedu, 5. listopada održan je sastanak gradonačelnika Marka Vešligaja s članovima Dječjeg gradskog vijeća Grada Pregrade.

Djeca vijećnici za gradonačelnika su pripremili pitanja te uputili svoje želje za poboljšanje sadržaja za djecu u Pregradi. Aktivnosti Dječjeg gradskog vijeća od izbora za 4. saziv održanih u studenome prošle godine predstavila je Dječja gradonačelnica Ela Čuček. Istaknula je kako je  sudjelovala u manifestaciji Božić u Pregradi i paljenju treće adventske svijeće na Trgu Gospe Kunagorske te na sastanku sa županom Krapinsko-zagorske županije Željkom Kolarom po završenom roku za prijave na Javni poziv za prijavu prijedloga za participativni dječji proračun za 2022. godinu na kojem je i ove godine OŠ Janka Leskovara dobila sredstva u iznosu od 15 tisuća kuna i to za uređenje dječjeg igrališta u Kostelu.

Dječje gradsko vijeće provelo je i niz aktivnosti za pripremu obilježavanja Dana Europe 9. svibnja. Tako su izradili interaktivnu kartu s državama članicama EU i memory kartice za igru, uredili su europski kutić u predvorju škole te su istraživali zanimljivosti o susjednim zemljama i izrađivali plakate. Helena Krsnik izabrana je za članicu 2. saziva Nacionalnog foruma dječjih vijeća Eurochild Hrvatske, a na prvom susretu NEF-a održanom u Lovranu u lipnju, uz Helenu je sudjelovao i dječji vijećnik Franjo Šanjug. Tamo su predstavili aktivnosti koje provode i posebnosti svog zavičaja, primjerice običaj pucanja iz kubure u vrijeme uskrsnih blagdana koje sljedeću godinu slavi 500. obljetnicu. Dječje gradsko vijeće sudjelovalo je i na radionicama vezanim uz dječji aktivizam i održivi razvoj povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša te su osmišljavali akcijske kampanje vezane uz održivi razvoj i 17 globalnih ciljeva.

Osim gradonačelnika, sastanku je prisustvovala predsjednica Savjeta mladih Grada Pregrade Veronika Gajšak koja je dječjim vijećnicima predstavila rad gradskog savjeta mladih te je ujedno dogovorena daljnja suradnja između ta dva tijela.

Novosti

Brzi pristup