Svečano otvorenje PŠ Stipernica

U prisutnosti visokih uzvanika potpredsjednika Vlade RH Branka Grčića, ministra prometa, pomorstva i veza Siniše Hajdaša Dončića i saborske zastupnice Dunje Špoljar, članice Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu i predstavnika Krapinsko-zagorske županije, župana Željka Kolara, zamjenika župana za gospodarstvo Anđelka Fereka Jambreka, zamjenice župana Jasne Petek te domaćina, gradonačelnika grada Pregrade Marka Vešligaja i ravnateljice OŠ Janka Leskovara Zdravke Žiger Žgela, cijenjenih gostiju i građana, danas je otvorena Područna škola u Stipernici, moderna je i vrijedna investicija u obrazovne kapacitete kroz koje se povećava dostupnost obrazovanja i revitalizira dio ruralnog područja grada Pregrade. Projekt izgradnje PŠ Stipernica, sa završnom vrijednošću investicije od 3,3 milijuna kuna započeo je 2006. godine,  a odvijao se u tri etape. U investiciji, svojim ulaganjima, najvećim dijelom je sudjelovala Krapinsko-zagorska županija, zatim Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Grad Pregrada. Nakon prigodnog svečanog programa učenika, u svom obraćanju prisutnima ravnateljica OŠ Janka Leskovara Zdravka Žiger Žgela istaknula je važnost otvorenja Područne škole Stipernica za područje grada Pregrade. U svom nadasve emotivnom govoru, istaknula je da su djeca ono što je najbitnije, te da su oni ti zbog kojih je Područna škola Stipernica iz jednog sna postala stvarnost.

Gradonačelnik Marko Vešligaj osvrnuo se na povijest škole na području Stipernice,Marinca i Pavlovca, te dug put do oživljenja sna o izgradnji Područne škole Stipernica. Također se zahvalio svima koji su na tom putu pružili podršku, kako financijsku tako i moralnu, te istaknuo kako je Područna škola rezultat zajedničkog rada i truda

Župan Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar, govoreći o ulaganjima KZŽ u školstvo, istaknuo je zadovoljstvo, radost i ponos što je Krapinsko- zagorska županija pomogla u ostvarenju izgradnje Područne škole Stipernica, te da će se i u budućnosti ulagati u takve projekte.

Potpredsjednik Vlade RH, Branko Grčić, sa zadovoljstvom je konstatirao kako je Područna škola Stipernica jedan hvalevrijedan i značajan projekt, te istaknuo zadovoljstvo što je napokon završen nakon toliko vremena. Nakon kraćeg izlaganja, pozvao je ravnateljicu OŠ Janka Leskovara Zdravku Žiger Žgelu da zajedno otvore Područnu školu Stipernica.

U društvu građana i gostiju, zgradu PŠ Stipernice je na završetku prigodnog obilježavanja događaja blagoslovio velečasni Dragutin Gereci, nakon čega je simboličkim rezanjem vrpce zgrada otvorena. Po blagoslovu i otvaranju zgrade, organiziran je i prigodni domjenak za sve uzvanike, goste i građane u organizaciji grada Pregrade i DVD Stipernice.

U Područnoj školi Stipernica provodit će se nastava od I. do IV. razreda osnovne škole. Građevina je projektirana u skladu s brojem školske djece u upisnom području škole. Nastavu u PŠ Stipernica, u školskoj godini 2015./2016., pohađa 12 djece, koji će od sada nastavu pohađati u suvremenoj i moderno opremljenoj zgradi. Nastava se održava za svih 12-ero djece u jednom razredu sa četverorazrednom kombinacijom uz učenje njemačkog i engleskog jezika te održavanje  izborne nastave drugog stranog jezika i vjeronauka.