Tradicionalna podjela poklona za Svetog Nikolu

Grad Pregrade je i ove godine organizirao podjelu prigodnih paketića/poklona povodom blagdana Svetog Nikole. Podijeljeno je 800 poklona za svu djecu predškolske dobi te djecu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole s područja grada Pregrade. Cijeli vikend je protekao u znaku Svetog Nikole. 
U petak 04.12.2015. uz prigodan program podijeljeni su pokloni u Područnoj školi Benkovo, u Osnovnoj školi Janka Leskovara, u Dječjem Vrtiću “Naša radost“, te u Područnoj školi u Kostelu u sklopu priredbe koju vec tradicionalno organizira Udruga Kostelskih žena.
U subotu 05.12.2015. podjeljeni su pokloni u Župi Pohoda BDM Vinagora, za djecu od I.-IV. razreda PŠ Vinagora, PŠ Sopot i svu djecu predškolske dobi. U nedjelju 06.12. na sam blagdan Sv. Nikole u Župi kraljice Mira u Marincima, te je tom prilikom gradonačelnik Marko Vešligaj u pratnji Svetog Nikole posjetio i naše starije sugrađanke koje borave u Domu za starije osobe pri župi u Marincima.
Sveti Nikola poklone je dijelio zajedno s gradonačelnikom Markom Vešligajem koji je pozdravio dječicu i roditelje, uputio prisutnima nekoliko toplih riječi te zaželio svima iskrene čestitke za predstojeće blagdane.
U nadi da će doći i iduće godine, dobrog Sv. Nikolu svi su pozdravili radosnih srca i obećali da će biti i dalje dobri.