U Pregradi održan 10. Sajam udruga KZŽ

Danas 30. svibnja 2015. godine održan je 10. Sajam udruga Krapinsko-zagorske županije. Mreža udruga Zagor, svake godine, sada već tradicionalno 10. godinu za redom organizira Sajam udruga Krapinsko- zagorske županije. Sajam se svake godine održava u drugom gradu/općini, a domaćin mu je jedna od udruga članica Zagora. Ovogodišnji domaćin bila je udruga koja aktivno i kvalitetno godinama djeluje na području grada Pregrade, Pregrada.info, koja je ugostila sudionike/ce na Trgu Gospe Kunagorske, na prostoru ispred Muzeja/Knjižnice Grada Pregrade.

Cilj Sajma udruga Krapinsko – zagorske županije je promocija rada aktivnih udruga koje djeluju u Krapinsko – zagorskoj županiji te međusobno upoznavanje udruga radi buduće suradnje na projektima. Sajam udruga namijenjen je svim udrugama i njihovim članovima/cama, te onima koji/e se žele uključiti u rad udruga i doprinijeti razvoju civilnog društva u Krapinsko – zagorskoj županiji. Praksa dosada održanih Sajmova pokazala je da su mnoge udruge baš na Sajmu upoznale buduće partnerske organizacije te su se već do sada provodili mnogi zajednički projekti.

Na Sajmu je prisustvovalo  39 udruga s područja županije koje su predstavile svoj program rada, ali i projekte kojima se bave. Uz neformalno druženje, za Sajam je bio pripremljen prigodan program koji uključuje glazbeni i kulturno-scenski nastup udruga te je za svaku udrugu bio osiguran prostor štanda ili stola te osvježenje i struja, prema potrebi.

U sklopu Sajma, u Gradskoj kavani održana je i javna tribina 'Mladi na tržištu rada'.

Hvala svim Udrugama koju su danas prezentirale svoj rad, pokazavši time kako u našoj Krapinsko- zagorskoj županiji postoji mnogo udruga koje aktivno i kvalitetno rade, Mreži udruga ZAGOR koja već 10. puta za redom organizira Sajam udruga, te domaćinu ovogodišnjeg 10. Sajma udruga KZŽ, udruzi Pregrada.info.