Zamjenica župana Jasna Petek na susretu s maturantima Srednje škole Pregrada

U četvrtak, 4. travnja 2019. godine počeli su tradicionalni susreti župana Željka Kolara i njegovih zamjenika s maturantima na području Krapinsko-zagorske županije.

Prvi susreti održani su s maturantima u Pregradi, koje je zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek upoznala s položajem mladih u Krapinsko-zagorskoj županiji na tržištu rada, perspektivama zapošljavanja na području županije, ali i raznim ulaganjima Županije u obrazovanje mladih poput stipendiranja, prijevoza učenika i poticanja darovitih. Maturanti su također informirani o zanimanjima za kojima raste potražnja i odabirom kojih im se pruža veća mogućnost zapošljavanja na području županije.

Na području Krapinsko-zagorske županije ima 10 srednjih škola (uključujući Srednju glazbenu školu Pregrada) koje pohađa 4413 učenika, od čega 1222 maturanata. Srednja škola  Pregrada ima 455 učenika, od čega 111 maturanata. O mogućnostima studiranja na Veleučilištu Hrvatsko zagorje Krapina govorila im je prodekanica za nastavu Gordana Štefančić, a na susretu je bila i predstavnica Grada Pregrade Ksenija Ogrizek te ravnateljica Srednje škole Pregrada Vilmica Kapac.