Pregradske kulturne ustanove uspješne na javnom pozivu Ministarstva kulture i medija

Objavljeno Sri, 25/01/2023 - 09:00
Knjižnica

Ministarstvo kulture i medija objavilo je rezultate Javnog poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi za programe gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture u 2023. godini, a među programima odabranima za financiranje jesu i programi pregradskih kulturnih ustanova,

Muzej grada Pregrade ostvario je iznos od 33.180,70 eura, odnosno 249.999,98 kn za program rekonstrukcije sustava dojave požara i sustava tehničke zaštite zgrade muzeja i knjižnice u Pregradi. Kroz ovaj program planira se kompletna rekonstrukcija sustava dojave požara u našoj zgradi, od podrumske razine, prizemlja, preko kata do potkrovlja, izmjena javljača za požar i drugih elemenata protupožarnog sustava s kojima smo proteklih godina imali poteškoća zbog čestih kvarova i lažnih požarnih alarma te sirena. Rekonstrukcija sustava tehničke zaštite odnosi se na zamjenu sustava videonadzora i dotrajale opreme i novi protuprovalni sustav. Realizacijom ovog programa bit će značajno unaprijeđena razina sigurnosti i zaštite, za zaposlenike tri ustanove koje su smještene u zgradi te za njihove posjetitelje.

Gradska knjižnica i Pučko otvoreno učilište ostvarili su svaki po 1.327,23 eura, odnosno 10.000,00 kn za nabavku informatičke opreme.

Čestitamo.

Novosti

Brzi pristup