Akcija Biciklom za Vukovar 2017.

U sklopu Akcije "Biciklom za Vukovar", dvojica sugrađana Ivan Benc i Darko Kurko uputili su se biciklima prema Vukovaru  gdje se 18. studenoga obilježava godišnjica junačke žrtve Vukovara Grada Heroja.
Za Vukovar su krenuli danas ujutro u 5:50 sa Trga Gospe Kunagorske, gdje im je sretan put zaželjela zamjenica gradonačelnika Gordana Križanec Ružić. Na putu prema Vukovaru pridružiti će se grupi biciklista iz cijele Hrvatske.

Akcija "Biciklom za Vukovar" započela je u zimu 2012., te se provodi već 5 godina, a povodom obilježavanja godišnjice junačke žrtve Vukovara Grada Heroja
Sve je započelo spontano i iz srca, kao osobno putovanje 7 prijatelja u potrazi za nečim što nisu mogli izraziti riječima. Sjeli su na svoje bicikle i bez posebnog plana, zaputili se prema Vukovaru. Potaknuti osobito pozitivnim životnim iskustvom toga putovanja i u želji da ga omoguće i drugim ljudima, uspostavljena je tradicija koja se održava svake godine i otvorena je za sve pozitivne pojedince. Otada akcija raste i postaje organiziranija no i dalje zadržava svoj neprofitan i dragovoljan karakter.