Besplatne radne bilježnice i drugi radni materijal za pregradske osnovnoškolce

Učenici Osnovne škole Janka Leskovara te učenici s područja Vinagore koji pohađaju OŠ Đure Prejca, uz besplatne udžbenike, dobit će i besplatne radne bilježnice te drugi radni materijal. 

Naime, Grad Pregrada potpisao je s Krapinsko-zagorskom županijom Sporazum o sufinanciranju nabave radnih bilježnica za školsku godinu 2019./2020.  Tako će Grad sufinancirati nabavu radnih bilježnica za obavezne i izborne predmete u 50 postotnom iznosu, dok će drugu polovicu iznosa osigurati Krapinsko-zagorska županija, a radni materijal: likovne mape za sve učenike 1.-8. razreda, radni pribor za tehničku kulturu 5.-8. razreda te atlas iz geografije za 5. razrede financirat će u potpunosti.

Provest će se odgovarajući postupak nabave radnih bilježnica za obvezne i izborne nastavne predmete, sukladno specifikaciji predmeta nabave, usklađenoj s podacima dobivenima od škole.

„Prošle smo godine sufinancirali nabavu udžbenika za naše osnovnoškolce tako što smo doznačivali sredstva na račune roditelja, a s obzirom da su ove godine sredstva za nabavu udžbenika osigurana u državnom proračunu, odlučili smo sufinancirati radne bilježnice i nabaviti ostali pribor kako bismo olakšali roditeljima te im ostavili financijskog prostora za ispunjavanje drugih interesa njihove djece“, istaknuo je gradonačelnik Marko Vešligaj.