Blagdanski kolači za korisnike socijalne usluge toplih obroka

I ovih blagdana učenice 3. razreda Srednje škola Pregrada, smjera Slastičar, ispekle su kolače za osobe slabijeg socijalnog statusa koje su potom djelatnici i volonteri Crvenog križa Pregrada dostavili svim osobama koje su korisnici usluge toplih obroka na području grada Pregrade. Riječ je o akciji nastaloj u projektu „Volunteering cities URBACT Transfer Network“ koji je financiran sredstvima Europske unije, a u kojem je Grad Pregrada partner.

Zahvaljujemo svim obrtnicima i poduzetnicima koji se redovito uključuju u naše akcije, a ovim putem naročito zahvale idu Kunateks-u, Diskont Posavcu i Kiko Pregrada za donirane namirnice.
Zahvaljujemo i Srednjoj škola Pregrada, učenicima, profesorima, mentorima i ravnateljici na njihovom angažmanu te velikom doprinosu u provođenju projektnih aktivnosti.

Promicanje volonterstva i socijalne osviještenosti među mladima od izuzetne je važnosti za jačanje kvalitete života u zajednici, dok je podrška lokalnih poduzetnika i obrtnika ključan segment u osiguranju dodatnih financijskih i ljudskih kapaciteta. Sve to zajedno čini ciljeve projekta prijenosa dobre prakse koji su usmjereni na promicanje međugeneracijske solidarnosti, volonterstva i zajedničkog rješavanja socijalnih problema u zajednici.