Božić u Pregradi

Počeo je „Božić u Pregradi“!

Ovogodišnji bogati program započeo je 1. prosinca izložbom Udruge kostelskih žena koje je uz mirise i okuse božićnih kolača predstavila svoje adventske vijenčiće i ukrase. Tog dana započela je i humanitarna akcija Crvenog križa Pregrada "Vaš dar za pravu stvar", a istog karaktera je i "Božić za sve" Foruma mladih SDP-a u subotu. U subotu 2. prosinca održan je prvi u nizu "Advenata na Vinagori", uz gostovanje KUD-a Sv. Ana iz Vučjaka u Karlovcu.

U nedjelju 3. prosinca uz druženje uz vrući čaj i kuhano vino te pod vodstvom svećenika Ivana Mikeca zapalit će se prva adventska svijeća na Trgu Gospe Kunagorske. Crkveni zbor "Salve Regina" i Limena glazba Pregrada pobrinut će se za lijepo i praznično okruženje.

Prvi tjedan programa također će obuhvatiti pregršt događaja. U ponedjeljak sa početkom u 18.00 sati u prostorijama Gradske knjižnice majke će pričati Božićne „snjegopriče“ za djecu, dok će se u isto vrijeme u organizaciji i prostorijama Gradskog društva crvenog križa  održati predavanje na temu „Postani volonter GDCK Pregrada“. Sljedeća dva dana, utorak i srijedu, obilježit će dolazak sv. Nikole u naš grad. Sv. Nikola će prvo posjetiti našu djecu u Dječjem vrtiću Naša radost, u utorak 05.12. u 10.00, a  popodnevnim satima Osnovnu školu Janka Leskovara (14.00 i 16.00). U srijedu 06.12. posjetit će djecu u Područnoj školi Benkovo (10.00 sati), te PŠ Kostel (17.00 sati).

Četvrtak je rezerviran za izradu Božićnih ukrasa pod vodstvom Udruge kostelskih žena,  a radionice će se održati u prostorijama Područne škole Benkovo (17.00 sati) i Područne škole Kostel (18.00 sati).

Advent na Vinagori obilježit će subotu 09.12., gdje nas očekuje Adventski sajam (prigodni adventski suveniri,domaći proizvodi) sveta misa, dječji recital, te druženje na terasi crkve.

Pridružite nam se!

Cjelokupni program nalazi se u prilogu.