Božić u Pregradi

Ovog tjedna niz događaja odvio se u sklopu programa „Božića u Pregradi“. U srijedu 20.12., učenici 3. i 4. r. Područne škole Benkovo, te učenici 4. b razreda osnovne škole J. Leskovara posjetili su štićenike doma za starije osobe “Golubić” u Benkovu.  Istog dana u organizaciji DND Pregrada održana je predstava „Gdje su nestali pokloni Djeda Mraza?“ u prostorijama Osnovne škole Janka Leskovara.  U četvrtak 21.12., održana je Božićna priredba u Osnovnoj školi Janka Leskovara, a svoju završnu priredbu i koncert održao je i Dječji vrtić Naša Radost, te Glazbena škola Pregrada. Kroz bogati program ove dvije ustanove još jednom su potvrdile svoj visoki nivo, te su s pravom ponos Pregrade.

Danas nas očekuju Božićna priredba u Područnoj školi Benkovo sa početkom u 16.00 sati, a pred nama je i bogati program koji nam slijedi u subotu, te nedjelju na sam Badnjak.

Subotu 23.12., započet ćemo Božićnim sajmom na Trgu Gospe Kunagorske koji možete posjetiti od 10 do 13 sati. Od 15 sati započinje Advent na Vinagori uz Božićni sajam, Svetu misu, Božićne pjesme i druženje na terasi samostana. U večernjim satima očekuje nas Božićni koncert u Crkvi Uznesenja BDM u Pregradi, te paljenje četvrte adventske svijeće.

U nedjelju u 18 sati započinje Dječja polnoćka u Crkvi Uznesenja BDM, a u 20 sati u Kapelici sv. Mihaela u Sopotu održati će se Misa bdijenja, te Božićna polnoćka u Kapelici sv. Ane na Plemenšćini. Misa bdijenja u Crkvi BDM Kraljice mira u Marincima započinje u 22 sata, dok će Božićna polnoćka i vatromet sa Kostelgrada započeti u 23 sata. U 00.00 sati započet će Božićna polnoćka u Crkvi Uznesenja BDM i Župi Pohoda Blažene Djevice Marije na Vinagori.