Bogat program uz otvorenje manifestacije "Branje grojzdja": Ove subote u Pregradi nastupaju Vatra i Onaj drugi, očekuje vas trekk „Zlatni gemišt“, predstava Škrtec i dječji plesni program

Ove subote otvara se 49. izdanje najpoznatije pregradske manifestacije “Branje grojzdja”.

Kako pregradski kraj karakteriziraju vinogradi i dobra kapljica, otvorenje manifestacije Branje grojzdja svake se godine seli „s brega na breg“, u drugi vinograd. Ove godine otvorenje će se održati u Kleti Večerić u Vrhima Pregradskim, podno crkve sv. Leonarda, u vinogradu pokojnog kuhara Slaveka Večerića. Uz glazbu i veselje za koje su zaduženi tamburaši KUD-a Pregrada održat će se i potraga za tajanstvenim grozdom, a sretnik koji će ga pronaći, osvojit će simboličnu nagradu.

Subota donosi i brojna druga događanja. Tako od 11 sati s Trga Gospe Kunagorske po pregradskim bregima kreće Trekk „Zlatni gemišt“ u organizaciji Savjeta mladih grada Pregrade. Prijave za sudjelovanje primaju se na Facebook stranici Savjeta mladih, a na dan događaja počinju u 10:30 na pultu postavljenom na gradskom Trgu. Najbolje očekuju simbolične nagrade na jednom od najljepših vidikovca Pregrade-Kunagori.

Popodnevni sati rezervirani su za djecu. Gradska knjižnica Pregrada i Studio DIV na Trgu Gospe Kunagorske organiziraju dječji plesni program od 18 sati uz Plesni centar Zagreb by Nicolas.

Od 19 sati u Gradskoj se vijećnici možete dobro nasmijati uz predstavu Škrtec u izvedbi KUD-a Pregrada. Predstava je adaptacija Molierovog Škrtca, a ima specifično obilježje kajkavskog suvremenog života, gdje glavni lik razloge svoje škrtosti crpi u neimaštini planira jeftino udati kćer i oženiti sina, dok njegova obitelj i ukućani nastoje izbjeći svoju sudbinu.

Nakon predstave događanja se sele na „Trg dobre kaplice“, ispred zgrade gradskog muzeja i knjižnice, gdje nastupaju Onaj drugi i Vatra. Kroz dva desetljeća postojanja Vatra je objavila deset albuma, osvojila niz Porina, Crnih mačaka i drugih nagrada, izbacila hrpu hitova koji su obilježili njihovu karijeru i domaću glazbenu scenu, a uz sve to stigli su i prijeći na stotine tisuća kilometara kako bi sve održali na tisuće nastupa. U subotu od 22 sata ih možete čuti u Pregradi, a prije njih možete se zagrijati uz „Onaj drugi“. Ulaz na sva događanja je slobodan.