Brojne intervencije na području Grada Pregrade

Nakon tuče koja je diljem Hrvatskog zagorja padala jučer oko 14 sati, dva sata poslije olujno nevrijeme najjače je pogodilo Pregradu. Riječ je o nevremenu kakvo stanovnici ne pamte. Vjetar je nosio krovove, čupao stabla i oštetio električne mreže, a pojedina kućanstva još uvijek nemaju struje. Gotovo da nema kuće na području cijelog grada koja nije pretrpjela nekakvu materijalnu štetu, a stradali su i gospodarski objekti, poljoprivredne kulture te ostala imovina.

„Prve grube procjene su više od 4 milijuna kuna štete, tako da sigurno ima elemenata za proglašenje elementarne nepogode“, istaknuo je gradonačelnik Marko Vešligaj koji je zajedno s vatrogascima i ostalim službama na terenu od nedjeljnog poslijepodneva.

Prema posljednjim informacijama, ukupno je bilo oko 200 intervencija. Zahvaljujemo svim članovima Vatrogasne zajednice grada Pregrade te ekipama Zagorske javne vatrogasne postaje Zabok i Klanjec na njihovom požrtvovnom i neumornom radu. Mogli smo se uvjeriti u težinu i opasnost posla kojeg obavljaju, ali i u njihovu brzinu, stručnost i trud prilikom intervencije. Svi zajedno pokazali su zavidnu spremnost te potvrdili još jednom da na njih uvijek možemo računati.

Također zahvaljujemo svim ekipama HEP-a, komunalnoj službi te ostalim volonterima koji također saniraju posljedice nevremena.

Pogođena područja jučer je obišao i župan KZŽ Željko Kolar.

Još jednom podsjećamo sve građane da materijalnu štetu prijave komunalnoj službi Grada Pregrade.

Također, obavještavamo građane kako je od danas, na prostoru sajmišta kod reciklažnog dvorišta u ulici Vrhi Pregradski, otvoren deponij za ostatke drvne mase (granje i šibe) koje građani tamo, uz vlastiti odvoz, mogu deponirati prilikom čišćenja svojih dvorišta i okućnica.