Članovi Savjeta mladih Grada Pregrade sudjelovali na treningu u Portugalu

Objavljeno Pet, 20/05/2022 - 12:33
savjet mladih

Članovi Savjeta mladih Grada Pregrade Karlo Pasariček i Hrvoje Novak, koji je ujedno i predsjednik Savjeta mladih KZŽ, sudjelovali su od 2. do 8. svibnja na treningu u Portugalu u sklopu projekta „Fostering a Culture of Participation: Mainstreaming Local Youth Councils in Europe“, koji se provodi u sklopu ključne aktivnosti 2 Erasmus+ programa.

U projekt je uključeno pet zemalja: Portugal (DYPALL Network), Italija (Comune di Collegno), Belgija (Carrefour Régional et Communautaire de la Citoyenneté et de la Démocratie asbl), Slovenija (Mladinski svet Ajdovščina) i Hrvatska (Krapinsko-zagorska županija), a uz Hrvoja Novaka i Karla Pasaričeka, Krapinsko-zagorsku županiju predstavljali su još predstavnici Savjeta mladih KZŽ Marija Gebert i Matija Kraševac te predstavnici Savjeta mladih Općine Konjščina Mirta Marija Mušec i Mateo Štabek.

Trening je održan u Portimau na jugu Portugala, a svaki dan treninga bio je podijeljen na tri seta aktivnosti.

Na treningu su se sudionici upoznali s radom Savjeta mladih u svakoj od zemalja te su otkrivali prednosti i nedostatke određenih modela. Također su učili o dječjem gradskom vijeću, lokalnim politikama za mlade, e-participaciji mladih te alatima i platformama za participaciju.

Novosti

Brzi pristup