Dječja folklorna skupina KUD-a Pregrada proglašena najboljom na Dječjem korzu

Sekcija dječjeg folklora KUD-a Pregrada u pratnji tamburaške sekcije, a predvođena voditeljicom Marijom Klasić nastupila je jučer, 2. rujna 2018. na Dječjem korzu u Krapini, kojim je započeo 53. Tjedan kajkavske kulture.

Mlade Pregračane i Pregračanke predvodile su njihove starije kolegice Kjara Matkun i Ivona Aleksić. Marljiv rad djece te stručni rad voditeljice, kao i tamburaška pratnja i potpora roditelja daje dobre rezultate pa je od 12 skupina koje su se predstavljale pjesmom i igrokazom na kajkavskom jeziku, najuspješnijom proglašena upravo pregradska grupa dječjeg folklora.

Iako je skupina nedavno osnovana, raduje nas još jedan njihov uspješan nastup, koji je nagrađen novčanom nagradom od dvije tisuće kuna. Osim Pregrade, nagrađeni su i folklorašići iz Velike Horvatske i Novog Golubovca.

U sklopu Tjedna kajkavske kulture otvoren je i Vinski plac, na kojem se mogu kušati vina Vinarije Zdolc iz Pregrade, a otvorenju ove poznate krapinske manifestacije prisustvovala je i zamjenica gradonačelnika Gordana Križanec Ružić.