Dječji tjedan 02.10.- 08.10.2017.

U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna, Dječje Gradsko vijeće Grada Pregrade, dana 03.10. održalo je svoju 3. sjednicu u ovom sazivu. Na sjednicu su osim članova/ica DGV- a Grada Pregrade, njihove voditeljice Jasne Vnuk, pozvani predstavnici Grada Pregrade i Krapinsko- zagorske županije ispred kojih su na sjednici sudjelovali gradonačelnik Marko Vešligaj i zamjenica župana za društvene djelatnosti, Jasna Petek. Za gradonačelnika i zamjenicu župana predvidjeli su aktivno sudjelovanje sjednici u vidu predstavljanja načina funkcioniranja Grada odnosno županije.

 Sjednicu su započeli članovi/ce DGV-a predstavljanjem aktivnosti koje su do sada provedene, te na taj način predstavili svoj rad i doprinos zajednici.  Aktivnosti je doista bilo mnogo, a među njima ćemo istaknuti humanitarne akcije usmjerene na prikupljane sredstava za ljetovanje djece slabijeg socijalno imovinskog statusa, Božićne radionice, radionice povodom obilježavanja Dana zaljubljenih, Uskrsne radionice i dr.

Potrebno je naglasiti kako su članice DGV- a zajedno sa svojom voditeljicom, Jasnom Vnuk prisustvovale na 13. Susretu dječjih gradskih vijeća u Vinkovcima održanom u rujnu ove godine. Na susretu su predstavile najprojekt „Zeleni se, zeleni, naš park“ koji je prijavljen na natječaj za Najprojekt DGV-a RH. Projektom su obuhvaćene aktivnosti usmjerene na prihvatljivo ponašanje na javnim površinama.

Doista je potrebno pohvaliti inicijativu naših mladih vijećnika i vijećnica, te dječje gradonačelnice. Njihov doprinos značajan je korak u pogledu sve veće afirmacije mladih u društvu, odnosno u stvaranju bolje i kvalitetnije zajednice za sve nas.

Kako bi dokazali svoju predanost radu i problematici mladih na području grada, pripremili su niz prijedloga i pitanja usmjerenih ne samo prema Grada nego i prema Županiji, kao što su: obnova krovišta Osnovne škole Janka Leskovara, obnova kino dvorane, izgradnja teniskih terena, izgradnja kućica na autobusnim stajalištima, obnova dječjih igrališta na području grada i sl.

Nakon održane sjednice aktivnosti Dječjeg tjedna nastavile su se u prostorijama Gradske knjižnice gdje su članovi DGV-a  i DND-a organizirali pričanje priča učenicima 1. razreda OŠ Janka Leskovara.