Drugi dan Branja grojzdja obilježilo natjecanje u ribolovu i planinarski pohod na Kunagoru

Drugog dana manifestacije Branje grojzdja na jezeru Gorica u organizaciji Športsko ribolovnog društva Gorica održano je ribolovno natjecanje u disciplini lov ribe udicom na plovak. U konkurenciji od deset ekipa iz Krapine, Oroslavja, Huma na Sutli, Bedekovčine, Đurmanca, Konjščine, Zlatara i Pregrade, najbolji su bili su Alan Metiško i Alen Grabušić iz ŠRD Đurmanec s ulovljenih 23,15 kg ribe. Drugoplasirani bili su Boris Pospiš i Tihomir Hršak iz ŠRD Krapina s ulovljenih 7 kg ribe, dok su na trećem mjestu s ulovljenih 6,68 kg ribe bili Josip i Nadica Peharec iz ŠRD Klen Oroslavje. Pehare nagrađenima podijelio je gradonačelnik Marko Vešligaj.

Na Kupu je proslavljen i 70. rođendan Drage Zupanca iz Slovenije koji je redovit sudionik na natjecanjima. Inače, jezero Gorica ponosi se s 16 vrsta slatkovodnih riba: šaran, amur, som, štuka, zlatni karas, crvenperka, babuška, klen, pastrvski grgeč, ostriž, žutooka, svilac, bolen, tostolobik, bjelkica i sunčanica.

Društvo se, osim ribolova, športskog ribolova i razvoja ribolovnog turizma, bavi i obrazovanjem članstva, osobito mladeži, iz gospodarenja ribolovnim vodama i športske etike. Članovi održavaju floru i faunu tako da se osim riba, u krugu jezera mogu susresti divlja patka, vjeverice i kornjače.

Istoga dana HPD Kunagora organiziralo je planinarski pohod na Kunagoru. U jutarnjim satima planinari iz cijelog Zagorja, ali i susjedne Varaždinske županije okupili su se na Trgu Gospe Kunagorske, a potom su krenuli planinarskom stazom do vrha Kunagore i Kostelgrada s povratkom do planinarskog doma na Kunagori, gdje je od podneva održano druženje. Događanje je ujedno bilo prilika za obilježavanje Europskog dana bez automobila.

Fotografije s drugog dana Branja grojzdja možete pogledati ovdje.