DVD Vinagora proslavilo 80. obljetnicu djelovanja

DVD Vinagora svečanom je sjednicom u subotu 18. kolovoza 2018. obilježilo 80 godina djelovanja.

Proslava je započela postrojavanjem i blagoslovom nove zastave, a zatim je uslijedila svečana sjednica na kojoj je predsjednik DVD-a Vinagora Josip Lazički podnio izvješće o radu. Prisutnima su se obratili i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, zamjenica krapinsko-zagorskog župana Jasna Petek, zamjenik predsjednika VZ KZŽ Vladimir Huzak i predsjednik VZ grada Pregrade Nikola Pasariček.

„80 godina rada i djelovanja vatrogasnog društva, znači 80 godina različitih generacija, uglavnom obiteljskih generacija, uspješnog djelovanja i različitih vježbi i intervencija kroz sve ove godine“, naglasila je dožupanica te čestitala ovaj veliki jubilej.

Gradonačelnik Vešligaj rekao je da će Grad Pregrada kroz određene investicije, prvenstveno kroz nabavu vozila, i dalje pomagati društvu, ali i cijeloj Vatrogasnoj zajednici grada Pregrade. „Čestitam na ovom velikom jubileju svima koji su prošli kroz DVD Vinagora, sadašnjem vodstvu, članovima i naravno mladeži, koji su budućnost vatrogastva, uz želju da bude čim manje intervencija, a čim više ovakvih lijepih obljetnica“, istaknuo je gradonačelnik Vešligaj

U sklopu sjednice, članovima DVD-a Vinagora, koje danas broji 65 članova, dodijeljene su spomenice za 10, 20, 30 i 40 godina rada u vatrogastvu, zlatne i srebrne plamenice, kao i priznanja, lente i plakete. Nakon sjednice, druženje je nastavljeno uz domjenak i nastup glazbenog sastava Optimisti iz Desinića.