Fašnik 2016.

U organizaciji KUD-a Pregrada održan je Fašnik 2016. godine. Gradonačelnik je točno u 15 sati na Trgu Gospe Kunagorske, a ispred Zagorske katedrale predao gradske ključeve. Gradom je zavladalo šareno veselje pod vodstvom neobičnog dvojca, voditelja Stefana i Zakija.
U povorci su sudjelovali: Limena glazba Pregrada, Dječji vrtić "Naša radost" koji je samo za gradonačelnika, a u svrhu promocije natalitetne politike izveo skladbu "Francek i Baurica", grupa "Ozonko" osnovne škole Janka Leskovara, KUD Sloboda Oroslavje sa skupinom "Redovnice nastupaju", KUD Rikard Jorgovanić i Udruga antifašista Hum na Sutli sa grupom "Zagorska svadba", Udruga umirovljenika sa skupinom "Demografska obnova", Forum mladih SDP sa "Tim's teamom" te KUD Pregrada sa "Raspjevanim Cigankama".
Program su uljepšali "Optimisti Zagorja", a uz njihove izvedbe veselila se mnogobrojna publika koja je uživala u besplatnim krafnama i kuhanom vinu.
Nakon defilea grupa pojavile su se bakice Hrvojka i Davorka koje su svojom torbicom uspjele udariti, na kolica i staviti i na pozornicu privesti Fašnika. Princ Fašnik im je u jednom trenutku pobjegao no bakice su bile hrabre i brze te su zločinca uhvatile, osudile za neimaštinu, nedostatak šećera u vinu i recesiju te na stupu zapalile. Na samom kraju programa Stefano i Zaki su uz pomoć predsjednice KUD-a Pregrada gđe Slavice Vidaček podjeili zahvalnice sudionicima, a tada su prozvali stručni žiri koji je podjelio nagrade najboljim grupama te pregršt pojedinačnih nagrada. Bilo je tu nagrada za najbolju frizuru, najbolju izvedbu na pozornici, najbolji premijerski govor, za najbolju pjesmu, za jedinog demografskog obnovitelja, najbolju opaticu isl., a najviše smijeha izazvala je nagrada za najljepšu mladu koju je sam gradonačelnik, okorjeli neženja, doveo na pozornicu. Gradonačelnik je junački do samog kraja podnio sve šale i pošalice na njegov račun, kažu neki da je osvanuo i u fašničkom listu Vrabec, a na kraju parade sa smješkom je preuzeo gradske ključeve nazad u svoje ruke. Vrabec možete pročitati na linku: http://www.pregrada.info/novosti/vrabec-2016/
Organizatori se ovim putem zahvaljuju udruzi vinogradara, lovačkom društvu, Udruzi antifašista Pregrade, Huma na Sutli i Desinića, limenoj glazbi, Udruzi umirovljenika, Forumu mladih, KUD-u Sloboda Oroslavje, KUD-u Rikard Jorgovanić iz Huma na Sutli na sudjelovanju, udrugama Pregrada Info i CUG, Denisu Flegaru na velikoj pomoći pri pripremi i oslikavanju Vrapca te svim onim entuzijastima i volonterima koji su nesebično i velikog srca odvojili svoje vrijeme te u ova teška vremena izazvali toliko potreban osmijeh na lica građana. Hvala pekarni Presečki na donaciji krafni, knjižari Kiko, dječjem vrtiću i osnovnoj školi koji su uvijek s nama te nadasve hvala našem voditeljskom timu: Stjepanu Javorniku i Zdravku Halamiću te njihovim "pomoćnim bakicama": Dariu Buriću i Hrvoju Bolfeku.