Grad Pregrada ostvario 100.000,00 kn za opremu i obnovu dječjih igrališta

Grad Pregrada je u veljači 2015. prema Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije godine podnio zahtjev za sufinanciranje projekata u 2015. godini: Opremanje dječjih igrališta na području grada Pregrade., u sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice.
Cilj navedenoga projekta prije  svega je unaprijediti odnos prema održivom društveno-gospodarskom razvoju Grada Pregrade putem ulaganja u društvenu infrastrukturu, odnosno kroz izgradnju i opremanje dječjih igrališta te obnovu postojećih, koja bi djeci omogućila kvalitetan i siguran boravak na otvorenom, te ujedno poboljšalo uvjete korištenja slobodnog vremena pregradske djece, a u konačnici će imati utjecaj na zdravi razvoj i socijalizaciju djeteta sa svojim vršnjacima.
Grad Pregrada je prepoznao potrebu za ulaganja u izgradnju i opremanje dječjih igrališta te obnovu postojećih, te se aplicirao sa zahtjevom kako bi se opremilo dječje igralište Benkovu, te obnovilo postojeće dječje igralište u MO Pregrada.
Sa zadovoljstvom možemo istaknuti kako je Ministarstvo  regionalnog razvoja i fondova Europske unije pozitivno odgovorilo na naš zahtjev te odobrilo iznos sufinanciranja od 100.000,00 kn. Navedenim iznosom opremiti će se dječje igralište u Benkovu, te obnoviti postojeće dječje igralište u MO Pregrada. 
Grad Pregrada će u narednim godinama nastaviti sa navedenim projektom kako bi se osigurala dostupnost i kvaliteta dječjih igrališta na cijelom području grada.