Gradonačelnik Marko Vešligaj poželio dobrodošlicu prvašićima

Na prvi dan škole gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj posjetio je Osnovnu školu Janka Leskovara kako bi prvašićima poželio puno uspjeha u novoj školskoj godini.

Prvi puta u školske klupe danas je sjelo 65 prvašića, i to 45 u centralnoj školi u Pregradi, tri u PŠ Benkovo, šest u PŠ Kostel, šest u PŠ Sopot i pet u PŠ Stipernica. Također, u OŠ Đure Prejca u Desiniću i PŠ Vinagora sjela su tri prvašića s područja Pregrade.

„Lijepo mi je vidjeti danas učenike zajedno sa svojim roditeljima kako nestrpljivo očekuju svoj prvi školski dan. Želim vam puno uspjeha i lijepih trenutaka kojih ćete se rado sjećati i nakon što završite svoje školovanje. Također posebno pozdravljam učiteljice i učitelje te sve druge djelatnike škole koji će raditi na tome da svakog dana zadovoljni idete u školu. Škola je prošle godine energetski obnovljena zahvaljujući velikoj investiciji Krapinsko-zagorske županije vrijednoj skoro 7 milijuna kuna, a u tijeku su radovi na zamjeni parketa ukupne vrijednosti 300 tisuća kuna koje smo osigurali gradskim proračunom, kako bi vam bio što ugodniji boravak ovdje“, rekao je gradonačelnik Marko Vešligaj.

Dodajmo da je Grad sufinancirao nabavu radnih bilježnica za obavezne i izborne predmete u 50 postotnom iznosu, dok je drugu polovicu iznosa osigurala Krapinsko-zagorska županija. Riječ je o ukupnom iznosu od 132.556,08 kn bez PDV-a. Također, Grad Pregrada osigurao je i radni materijal: likovne mape za sve učenike 1.-8. razreda, radni pribor za tehničku kulturu 5.-8. razreda te atlas iz geografije za pete razrede u iznosu od 49.764,52 kn bez PDV-a. Uz to, Grad Pregrada sufinancira učenicima slabijeg socijalnog statusa školsku kuhinju te prijevoz onim učenicima koji prema državnom pedagoškom standardu ne ostvaruju pravo na besplatan prijevoz, a isto tako sufinancira i prijevoz za srednjoškolce. Također, financijski podupire različite školske aktivnosti, događanja i  natjecanja.

Inače, ove školske godine Osnovnu školu Janka Leskovara pohađa 449 učenika i učenica, što je povećanje za njih 18-ero, dok OŠ Đure Prejca u Desiniću pohađa 22 učenika s područja Pregrade.

Prilozi

PrilogVeličina
Image icon DSCN7352.JPG204.87 KB
Image icon DSCN7332.JPG311.27 KB
Image icon DSCN7342.JPG301.78 KB