Gradska knjižnica Pregrada poziva na uključivanje u čitateljski maraton "Minuta za čitanje"

Objavljeno Pet, 15/10/2021 - 12:04
Poziv za uključivanje u čitateljski maraton

U organizaciji Hrvatskog čitateljskog društva 23. listopada odvijat će se virtualni maraton čitanja pod nazivom Minuta za čitanje.

Hrvatsko čitateljsko društvo poziva knjižnice da se uključe u akciju čitanja naglas, poticanjem svojih korisnika da od 15. do 22. listopada na njihove adrese elektroničke pošte šalju svoje videozapise čitanja u trajanju od jedne minute. Tekstovi (dijelovi priče, poezija, slikovnica…) trebaju biti povezani s temom ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige – hrvatski autori u Godini čitanja.

Cilj je ove online akcije poticanje čitanja i pismenosti kroz popularizaciju čitanja iz užitka, kao temeljnog preduvjeta za razvoj spomenutih vještina, ali i kao neizostavnog kulturnog sadržaja u životu svakog pojedinca. Poziv je upućen svima bez ograničenja, osim minute kako bi što više sudionika došlo do izražaja.

I mi smo se uključili u tu akciju pa pozivamo sve zainteresirane da se jave i pošalju nam svoje video zapise prema priloženim uputama.

Gradska knjižnica Pregrada će 23. listopada na svojim mrežnim stranicama, Facebooku, Instagramu i Youtubeu objaviti pristigle videozapise.

Novosti

Brzi pristup