Gradu Pregradi certifikat Grad za mlade

Objavljeno Sri, 20/04/2022 - 07:32
grad za mlade logo

Povjerenstvo za dodjelu certifikata “Grad za mlade“ prošli je tjedan donijelo konačnu odluku o dodjeli Certifikata na temelju javnog poziva iz siječnja ove godine. Sve kandidature prošle su ukupno tri razine evaluacije te su u konačnici tri grada zadovoljila sve potrebne kriterije.

Dobitnici Certifikata za razdoblje od 2022. do 2025. godine su Križevci, Poreč i Pregrada.

Tijekom evaluacije mapirane su dobre prakse među prijavljenim gradovima koje će se javno objaviti s ciljem njihove dostupnosti svim zainteresiranim gradovima.

Za dobivanje Certifikata gradovi su morali zadovoljiti najmanje 50% kriterija u svakom od osam tematskih područja (Participacija, Demografski poticaji i mjere, Zapošljavanje, Mobilnost, Zdravlje i sport, Rad s mladima i kultura, Obrazovanje i Informiranje) te ukupni postotak ovisno o broju stanovnika (do 10 tisuća stanovnika – 60%; između 10 i 35 tisuća stanovnika – 70%; više od 35 tisuća stanovnika – 80%). Na temelju stručne procjene dostavljene dokumentacije dostavljene u svrhu dobivanja certifikata Grad za mlade, Grad Pregrada ostvario je ukupno 72,37% standarda kvalitete lokalne politike za mlade.

Povjerenstvo za dodjelu Certifikata čine predstavnici relevantnih organizacija i institucija u području rada s mladima: Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu, Agencije za mobilnost i programe Europske unije, Mreže mladih Hrvatske, Saveza Društava “Naša djeca” i Udruge gradova u Republici Hrvatskoj.

„Na sam poziv prijavilo se 15 gradova. Ovaj uspjeh rezultat je kontinuiranog i kvalitetnog rada za mlade i prema mladima u našem gradu te poticaj da radimo još bolje, kako bismo titulu Grada za mlade zadržali i nakon proteka od 3 godine“, istaknuo je gradonačelnik Marko Vešligaj.

Novosti

Brzi pristup