Ispred Zagorske katedrale upaljena prva adventska svijeća

Na adventskom vjenčiću ispred Zagorske katedrale jučer poslijepodne upaljena je prva adventska svijeća, čime je obilježen početak Došašća. Na ovaj je način započelo svečano otvorenje četvrtog „Božića u Pregradi“, programa koji zanimljivim sadržajem želi stvoriti što ljepši predblagdanski ugođaj našem gradu.

Obred paljenja adventske svijeće, kao i svetu misu koja je prethodila svečanosti predvodio je pregradski župnik vlč. Ivan Mikec, a svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik Marko Vešligaj.

„Ove godine odlučili smo ovdje u Pregradi imati jedan adventski vijenac. Vjerujem da će ovo prerasti u lijepu pregradsku tradiciju i da ćemo se ovdje družiti ovih adventskih nedjelja, no ne samo tada, nego i na svim događanjima u sklopu programa „Božić u Pregradi“, ali i na Vinagori“, rekao je gradonačelnik Vešligaj.

Osim gradonačelnika, obredu je prisustvovala i njegova zamjenica Gordana Križanec Ružić, koja je zaslužna za božićno uređenje i ugođaj na Trgu Gospe Kunagorske, te gradski vijećnici.

Prigodni program izveo je crkveni zbor te limena glazba, a nakon obreda, građani su se mogli ugrijati ispred Gradske knjižnice uz kuhano vino, čaj i kobasice, koje su pripremili Udruga vinara „Dobra kapljica“ i Lovačko društvo Kuna Pregrada.