Još jedan vikend u sklopu Pregradskog ljeta koji donosi puno zabave

Iako nam je vani zahladilo, Pregradsko ljeto u punom je jeku. Nakon što je prošli vikend obilježio veliki techno party, vikend pred nama donosi nekoliko kulturnih događanja, ali i puno zabave. Tako sutra od 16 sati u Stipernici na poligonu kraj vatrogasnog doma DVD Stipernica priprema tradicionalni 7. kup dobrovoljnih vatrogasnih društava s početkom u 16 sati, gdje će stariji vatrogasci odmjeriti snage u suhoj školskoj vježbi, dok će djeca od 6 do 12 godina izvoditi vježbu s brentačama. Za svoje sudjelovanje djeca će dobiti medalje, a prve tri ekipe u svakoj kategoriji i pehare, čija podjela slijedi nakon natjecanja.

Navečer se događanja sele u centar grada, gdje nas, u sklopu Pregradskog ljeta, treću godinu zaredom, u suradnji s profesorom Aljošom Mutićem očekuje posebna poslastica - večer jazza. Bit će to jedna ležerna večer u koju će nas uvesti jazz band Glazbene škole, kao uvertira u jazz kvartet Aljoše Mutića, koji nas uvijek iznenadi izborom svjetskih klasika te vrsnih glazbenika i suradnika. Događanje će se održati od 20:30 sati na terasi gradske kavane. Nakon toga slijedi veliko slavlje Foruma mladih SDP-a Pregrada koje slavi 20 godina postojanja.

U srpanj ulazimo župnim proštenjem na Vinagori u nedjelju u 11:30 sati, a istoga dana u 19 sati u dvorani OŠ Janka Leskovara održava se predstava „Sveta Štefa“, dramske sekcije ŠKD Sveti Petar Brezno. Ulaz je besplatan, ali mogu se ostaviti prilozi po želji. Predstava će trajati 50-ak minuta, tako da svi koji se dvoume o dolasku zbog utakmice koja je u 20 sati, ipak stignu oboje.