Karlo Ružak i Leon Zdolc pobjednici ovogodišnje moto alke

Već tradicionalno u sklopu manifestacije Branje grojzdja održana je još jedna moto alka. Riječ je o zabavnom i zanimljivom natjecanju nastalom po uzoru na Sinjsku alku, ali se umjesto na konjima, osobe natječu u svojim limenim ljubimcima.

Ovogodišnju moto alku organizirao je Savjet mladih Grada Pregrade. Iako je bila planirana za subotu 28. rujna, zbog kiše je odgođena za dan kasnije u popodnevnim satima, što se zapravo pokazalo kao pun pogodak jer je sudjelovalo 32 natjecatelja, a okupilo se i mnogo navijača koji su skoro tri sata pratili ovo natjecanje preciznosti i spretnosti.

Pobjednici alke bili su Karlo Ružak i Leon Zdolc, drugo mjesto osvojili su Kristijan Benc i Dario Filipčić, dok su treći bili Mladen Leskovar i Nikola Gorupić. Nagrade za najbolje osigurala je  TENA G d.o.o., a novac od prikupljenih kotizacija Savjet mladih odlučio je donirati obitelji Tomašković iz Velikog Trgovišća, koja ima dvoje teško bolesne djece, a za koju je u sklopu Branja grojzdja igrana i humanitarna nogometna utakmica između veterana NK Pregrada i HNK Rijeka.