Koncert Dua gitara u petak u Galeriji

Glazbena škola Pregrada poziva sve građane na koncert Dua gitara koji će se održati u petak 2. ožujka s početkom u 19:00 sati u Galeriji Muzeja Grada Pregrade. Koncert je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture RH, a ulaz na koncert je slobodan.

Duo gitara čine glazbenici Neven Hrustić i Ninoslav Plantak. Neven Hrustić je studirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu kod profesora Istvána Römera i na Universität für Musik und darstellende Kunst u Grazu kod profesora Martina Myslivečeka. Usavršavao se na seminarima mnogih renomiranih glazbenika (Zoran Dukić, Edin Karamazov, Goran Listeš, Thomas Offerman, Jens Wagner, Christina Pluhar, Shizuko Nori) u zemlji i u inozemstvu.

Kao solist i kao član ansambala nastupao je po cijeloj Hrvatskoj, uključujući nastupe na najznačajnijim festivalima (Dubrovačke ljetne igre, Glazbene večeri u sv. Donatu, Osorske glazbene večeri, Zagrebački ljetni festival), u SAD-u, Engleskoj, Austriji i Sloveniji.

Surađivao je s brojnim hrvatskim i stranim glazbenicima, i s ansamblima Theatrum Musicum, Vittoria, Hortus Deliciarum, Responsorium, Carmina Slovenica. Prve snimke za televiziju ostvaruje već u ranoj mladosti i od tada snima za potrebe Hrvatske televizije, Hrvatskog radija i Slovenske televizije, solistički te s orkestrom i zborom HRT.

Ninoslav Plantak potječe iz poznate varaždinske glazbeničke obitelji. Diplomirao je u klasi profesora Istvána Römera na Muzičkoj akademiji u Zagrebu gdje je po završetku studija stekao zvanje magistra glazbe. Sudjelovao je na seminarima mnogih renomiranih gitarista (Zoran Dukić, John Duarte, Marco Socias, Viktor Vidović).

Uz koncertnu aktivnost djeluje kao profesor gitare na glazbenim školama u Varaždinu, Čakovcu i Novom Marofu te kao tamburaš i aranžer u više tamburaških sastava i orkestara. Postiže iznimne rezultate u pedagoškom radu, što potvrđuju brojne nagrade njegovih učenika s međunarodnih natjecanja.

Član je ocjenjivačkih sudova na tamburaškim smotrama i regionalnim gitarističkim natjecanjima. 

Prilozi

PrilogVeličina
PDF icon KONCERT_DUO_GITARA (1).pdf129.27 KB