KULTURNO LJETO U PREGRADI

U petak 09. lipnja koncertom Tomislava Golubana i benda na gradskom trgu započinje Kulturno ljeto u Pregradi! Program se nastavlja u subotu jazz koncertom tria Mutić. 

Novitet ovogodišnjeg kulturnog ljeta je "izlazak" događanja s Trga Gospe Kunagorske na druge atraktivne ljetne pozornice, kao što su utvrda Kostelgrad, Vinagora, izletište Vražja peć i Dvorac Bežanec koje planiramo u suradnji sa KUD-om i Glazbenom školom. Tako će već 11. lipnja u atriju dvorca nastupiti sopranistica Josipa Lončar u organizaciji Glazbene škole Pregrada. U srijedu 14. lipnja veliki završni koncert održat će Glazbena škola Pregrada kojim će obilježiti kraj školske godine i početak ljeta u našem gradu.

Nakon glazbenog lipnja kroz srpanj i kolovoz očekuju nas još razna događanja o kojima ćemo Vas obavijestiti kroz naredne najave, zasad samo napomenimo da će se tijekom cijelog ljeta na prostoru Sportskog centra OŠ Janka Leskovara događati brojna sportska događanja kao što je projekt "Budi fit" udruge CUG kojim su osigurali sredstva na gradskom natječaju; koja također priprema posebnu pustolovno-edukativnu poslasticu za najmlađe projekt pod nazivom "Potraga za blagom". U sklopu programa održavaju se krajem kolovoza i "Dani Kostela". Gradska knjižnica ponovno će održati književni piknik, a dramska sekcija KUD-a pripremila je nekoliko skladbi vokalnog sastava i kratkih predstava koje će se održati na raznim gradskim lokacijama na koje ćete ponijeti dekicu, jastučić i bočicu soka te se družiti s nama.

Kraj kulturnog ljeta bit će u znaku "Kulturnog ljetnog maratona" u organizaciji CUG-a, sredstvima ostvarenim od strane KZŽ, po prokušanom uspješnom receptu stand-up komedije, predstave i kviza. Program će završiti velikom biciklijadom u suradnji CUG-a i MUP-a, kojim će se ujedno zatvoriti "Kulturno ljeto u Pregradi", a obilježiti početak školske godine.

S nama će ove godine surađivati Glazbena škola Pregrada, Gradska knjižnica Pregrada, KUD Pregrada, Društvo naša djeca Pregrada, CUG i RUŽ, Sportska zajednica, Kostelska pištola - Keglevićeva straža Kostel te volonteri. Pratite nas, dođite, plešite, pjevajte, smijte se i čitajte s nama!