KULTURNO LJETO U PREGRADI

U nedjelju 2. srpnja nastavilo se Kulturno ljeto u Pregradi. Novitet ove godine je izlazak sa glavnog gradskog trga na druge aktraktivne ljetne pozornice. I dok je lipanj obilježila Glazbena škola Pregrada nizom atraktivnih koncerata, jučer je Župa Vinagora ugostila KUD Pregrada na 407 metara nadmorske visine, na jednom od najljepših zagorskih vidikovaca.

Uz zalazak sunca na terasi podno bedema crkve Marije od Pohoda, s pogledom na zelene brege, dramska družina KUD-a Pregrada izvela je kratku humorističnu predstavu "U laboratoriju", a vokalna skupina Mustrice pripremila je nekoliko skladbi. Ljetne kulturne večeri zamišljene su kao kulturni program u kojem gradske udruge i njihovi gosti mogu predstaviti svoj rad na atraktivnim lokacijama, u neformalnom i ležernom okruženju. Za ugodno druženje pobrinuli su se mladi Župe Vinagora koji su za sve prisutne pripremili palačinke.

S obzirom na interes i posjećenost programa Mustrice i dramska družina zakazali su reprizu druženja, u nedjelju 9.7. s početkom u 19h, ovog puta na terasi Gradske kavane u Pregradi.

Podsjećamo da se svakodnevno na sportskom centru OŠ Janka Leskovara možete pridružiti vježbanju u fitness parku na otvorenom, zaigrati odbojku na pijesku, košarku ili se okušati u stolnom tenisu. Program Kulturnog ljeta potrajat će sve do početka iduće školske godine zato pratite nas, dođite, plešite, pjevajte, smijte se i čitajte s nama!