Likovna radionica „Poznajemo Pregradu“ sutra ispred zgrade Muzeja i Knjižnice

Muzej grada Pregrade Zlatko Dragutin Tudjina i Gradska knjižnica Pregrada u sklopu Edukativnog programa Muzeja 2019. i manifestacije „Pregradsko ljeto“ pozivaju vas na likovnu radionicu „Poznajemo Pregradu“.

Radionica će se održati u subotu 29. lipnja 2019. između 10 i 12 sati pod krošnjama kestena ispred zgrade Muzeja i Knjižnice na Trgu Gospe Kunagorske 3 u Pregradi. Namijenjena je djeci i učenicima nižih razreda osnovne škole, a Muzej i Knjižnica ovom radionicom nastavljaju tradiciju održavanja dječjeg programa na otvorenom tijekom ljetnih mjeseci. Ova radionica tematski je vezana uz pregradske znamenitosti koje će sudionici crtati i slikati koristeći drvene bojice, flomastere i pastele. Radovi polaznika radionice će odmah po izradi biti izloženi i predstavljeni na mini-izložbi na otvorenome, postavljenoj na konopcima između stabala kestena na dan radionice.

Kroz upoznavanje s kulturnom baštinom na području Grada Pregrade, sudionici radionice educiraju se o vrijednosti i važnosti naših kulturnih dobara, a kroz radionicu potiče ih se na kreativno izražavanje i razvoj umjetničkih vještina. Edukativni program Muzeja grada pregrade 2019. sufinanciraju Grad Pregrada i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.